Sociologas pastebi, kad Rusijos ekonomikos šiais metais laukia itin rimti išbandymai. Nes esminės sankcijos prieš rusišką naftą įvestos tik nuo 2022 metų gruodžio 1 dienos, o naftos produktams – nuo šių metų sausio 1 dienos.

Jo vertinimu, šios sankcijos turės kur kas rimtesnes pasekmes nei įvestos iki šiol, nes iš Rusijos atims už naftą ir jos produktus iki šiol gautas įplaukas užsienio valiuta, ypač JAV doleriais, užvers vartus į Vakarų rinkas.

„Bus atimta tai, kas Sovietų Sąjungą dar nuo Leonido Brežnevo laikų, o vėliau ir Rusiją maitino dešimtmečiais“, – portalui Delfi.ee kalbėjo rusų sociologas I. Eidmanas.

„Kodėl žmonės (paskelbus mobilizaciją – red.) neišėjo į gatves? Pirmiausia – jie bijo, be to suveikia „karinė paranoja“, čia mus visus apsupo, aplinkui – vieni priešai, dabar turime kažkaip gintis.

Tačiau žmonės iš Rusijos bėga, vien pernai išvyko nuo 1 iki 2 mln. Kiti galvoja, jeigu šį kartą manęs nepašaukė, tai pasisekė. Tačiau ateityje taip tikrai nebus, ateis nauja mobilizacijos banga, tada visi supras“, – kalbėjo sociologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)