Dar JAV prezidento rinkimų kampanijos metus D. Trumpui mesti kaltinimai, kad jis esą bus palankus Kremliaus režimui, nes respublikono retorika atitiko Rusijos naratyvus ir toliau kelia nemažai klausimų.

Finansiniai paties D. Trumpo bei išrinktojo prezidento aplinkos ryšiai su Rusija bei palanki Kremliaus apie išrinktąjį JAV prezidentą taip pat pakurstė spėlionių dėl galimai prorusiško respublikono požiūrio.

Tuo metu V. Putino politiką liaupsinančio laikraščio „Zavtra“ redaktorius, regis, nusprendė pabrėžti dar tampresnį D. Trumpo ir Rusijos ryšį, kurį kaip mat ištrimitavo Rusijos propagandiniai šaltiniai.

Šiame leidinyje pasirodė filosofo ir geneologo Aleksejaus Nilogovo straipsnis, kuriame Ekonomikos filosofijos akademijos prie Maskvos valstybinio M. V. Lomonosovo universiteto docentas tikino „radęs“ D. Trumpo geneologinį ryšį su legendiniu Rusijos įkūrėju Riuriku.

Maždaug 800–876 m. gyvenęs legendinis skandinavų vikingas, laikomas pirmuoju Rusijos valstybės kūrėju ir ją valdžiusios Riurikų dinastijos pradininku. 862 metai, kuomet Riurikas tapo Novgorodo kunigaikščiu, laikomi Rusijos valstybės pradžia.

A. Nilogovo teigimu, D. Trumpas yra 36 kartos Riuriko palikuonis, o giminystės ryšius esą galima atsekti net per tris vyriškas ir moteriškas linijas.

Tariamas Riuriko ir D. Trumpo giminystės ryšys

„Šis faktas nėra sensacingas, nes daugelis JAV prezidentų yra kilę iš karališkųjų ar aristokratiškųjų europiečių giminių, kurias giminystės ryšiai sieja su Riurikų dinastija“, – tikino straipsnio autorius.

Jo teigimu, D. Trumpą giminystės ryšiai sieja ne tik su Riuriku, bet ir su jo sūnumi Igoriu – Kijevo Didžiuoju kunigaikščiu, o taip pat su Prancūzijos ir Anglijos valdovais.

Pats D. Trumpas yra teigęs, jog didžiuojasi savo šeimos vokiškąja kilme iš vyriškosios linijos ir škotiška kilme iš moteriškosios linijos. Būtent per pastarąją – MacLeodų giminę geneologijos specialistu save vadinantis A. Nilogovas tikina atsekęs giminystės ryšius, kurie D. Trumpą sieja su legendiniu Rusijos įkūrėju.

Tiesa, ši rusų mokslininko žinia sukėlė juoką net pačioje Rusijos, o ypač ukrainiečių žiniasklaidoje. Rusijoje ieškoti ir „rasti“ kilmingų giminystės ryšių yra sena tradicija.

Pavyzdžiui, siaubą rusams ir kaimynams kėlęs Ivanas Rūstusis (1530-1584), kuris siekė užkariauti Baltijos žemes – tuometinę Livoniją ir net Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę, tačiau buvo sumuštas Lietuvos ir Lenkijos karaliaus Stepono Batoro, buvo įsitikinęs, kad save gali kildinti iš pirmojo Romos imperatoriaus Oktaviano Augusto šeimos.