Į Lietuvą atvykusi viešnia teigia, kad prieš dešimt mėnesių buvo galima kalbėti apie Maidaną, kuris vyko Kijeve, tačiau dabar, anot jos, Maidanas išplito po visą pasaulį.

„Aš daug keliauju. Matau visame pasaulyje nustebusias akis. Nei Briuselis, nei Vašingtonas, nei Londonas – niekas neturi atsakymo, kaip sustabdyti šitą karą. Aš matau, kad mus remia Kanada ir Japonija“, - konferencijoje jausmingai kalbėjo dainininkė.

Ruslana džiaugėsi, kad mato atbundančią Rusiją, tačiau niekas nežino, kiek ten iš tiesų, jos teigimu, yra priešų.

Ruslana konferencijoje „Lūžio taškas“
„Neturime jokios informacijos, kas vyksta iš tiesų Rusijoje. Ji užsiblokavusi pilnai. Ką mes žinome apie Rusiją? Tik tai, ką pasakoja V. Putinas, - savo kalboje teigė ukrainietė. - Man atrodo, kad jis labai bijo. O mes visi kenčiame, nes vienas žmogus bijo likti be valdžios“.

Ruslana tikino, kad Rytų Ukrainoje situacija nesušvelnėjusi. Kiekvieną akimirką, pasak jos, ten aidi šūviai ir žūsta žmonės.

„Tai spektaklis, kuriame iš tiesų miršta žmonės. Bet mes nesame kine. Pasaulis turi išmokti atskirti kiną nuo realaus gyvenimo“, - bandė įtikinti ukrainietė.

Savo kalboje konferencijoje „Lūžio taškas“ Ruslana daug dėmesio skyrė informaciniam karui. Jos teigimu, Rusija naudoja daugybę reklaminių, viešųjų ryšių, socialinių tinklų technologijų, kad kurtų savo tikrovę.

„Dirba specialūs scenaristai, kurie sėdi ir rašo scenarijus, pagal kuriuos vyksta karas“, - kalbėjo viešnia.

Ukrainietė pabandė pateikti ir konkrečius duomenis apie V. Putino indėlį informaciniam karui. Pasak Ruslanos, Rusija propagandai skiria 48 mlrd. rublių per metus.

„Aš nenoriu matyti, kaip Rusija leidžia pinigus, žudydama Ukrainą“, - įsijautusi sakė dainininkė.

Itin daug kritikos iš Ruslanos lūpų skriejo į tokius žiniasklaidos kanalus kaip „Russia Today“, „Ria Novosti“, Rusijos pirmajam kanalui, „NTV“, naujienų agentūrą „Itar-Tass“.

„Televizijos „Russia Today“ darbuotojai uždirba daugiausiai žiniasklaidos priemonėse pasaulyje. Vienam darbuotojui tenka 183 tūkst. dolerių per metus. V. Putinas šiam kanalui per metus skiria 275 mln. eurų. Tai ne mano reikalas, kur jie išleidžia pinigus, bet jie išleidžia pinigus ir žmonių mirtims“, - tvirtino Ruslana.

„Konflikto nėra. V. Putinas pats kuria konfliktą. Aš buvau Donecke, kalbėjau su žmonėmis. Jie nori taikos ir mes norime taikos, - tvirtino nuo Maidano pradžios Ukrainos vienybę palaikanti moteris. - Šis spektaklis skirtas Rusijai. Naudojamasi žmonių mirtimi ir propaganda tam, kad būtų parodytas Rusijoje šou. O jei teroristai visame pasaulyje supras, kad tokios schemos sėkmingai veikia“.

Ruslana prasitarė, kad ji stebi informacijos sklaidą ne tik Ukrainoje, bet ir Baltijos šalyse.

„Galvoju, kad visos buvę Sovietų Sąjungos šalys yra pavojuje. Aš girdėjau, kad Rusijos žurnalistai važiuoja į Latviją. Tie, kurie neva išsilaisvino nuo propagandos. Bet ką jie darys Latvijoje? Stebėsime“, - svarstė ukrainietė.