Nusprendė išlaisvinti iš „nacizmo“

Propagandinėje Rusijos televizijos kanalais transliuojamoje laidoje „Solovjov Live“ pasirodė įrašas, kuriame rusų propagandistas V. Solovjovas su karinės formuotės „Achmat“ vadu Apti Alaudinovu garsiai svajoja apie ateitį.

– Paskutinį kartą mes susitikome miške, labai gražioje vietoje.

– Taip, ten buvo švaru ir gražu.

– Visai kaip Baltijos šalyse, nors tai buvo Luhanske.

– Deja, aš nebuvau Baltijos šalyse.

– Mes ten dar nuvyksime.

– Aš taip planuoju ten nuvažiuoti. Nes ten irgi...

– Reikia išlaisvinti iš nacizmo.

– Taip, reikia, reikia.

Grasino užimti Europą ir „įvesti tvarką"

Pasvarstymai apie Baltijos šalių „išlaisvinimą“, toli gražu ne pirmasis Kremliui ištikimų čečėnų grasinimas.

Šią savaitę R. Kadyrovas pareiškė, kad jo tėvo vardu pavadinta karinė formuotė „Achmat“ (formaliai įeinanti į Rusijos nacionalinės gvardijos sudėtį – red.) sudarytą iš trijų divizijų ir yra pajėgi okupuoti Europą.

„Achmat" specialiosios pajėgos yra didžiulė jėga, galinti užimti Lenkiją, Prancūziją ir net Vokietiją. Ir tai įvyks artimiausiu metu, jei priešininkai nepakeis savo taktikos“, – teigė R. Kadyrovas.

Čečėnijos prezidentas taip pat tikino, kad jam ištikimi kariai „įveda“ tvarką visur, kur tik pasiunčiami. Jis gyrėsi, kad Mariupolį užėmė būtent „Achmat“ pajėgos, talkinant reguliariajai Rusijos kariuomenei.

Ramzanas Kadyrovas ir Apti Alaudinovas

„Turime žmonių, kovinės dvasios ir pažangios įrangos. Turime viską, ko mums reikia. Šiandien visas pasaulis kalba apie „Achmat“ ir jo žygdarbius. Tačiau mes tai darome ne dėl šlovės, bet dėl taikos mūsų žemėje, Rusijoje, kad niekas čia nebūtų žeminamas. Esame pasirengę ginti Belgorodą ir kitus silpnesnius regionus. Taip pat turime pulkų, kurie puikiai kovoti net ir miesto sąlygomis", - gyrėsi R. Kadyrovas.

Karių – ženkliai mažiau, jų paskirtis – ginti R. Kadyrovo režimą Čečėnijoje

R. Kadyrovui pradėjus naują viešųjų ryšių kampanijos etapą, giriantis tariamais „Achmat“ pajėgumais, žadant ne tik pasiekti proveržį Ukrainoje vykstančiame kare, bet ir žygiuoti į Europą, politikos ir karybos ekspertas Jurijus Fiodorovas pastebėjo, kad propagandiniai pareiškimai iš esmės prasilenkia su realybe.

Nepaisant skambių pažadų ir grasinimų, „Achmat“ formuotės nėra tinkamai parengtos kovoti fronte, iš esmės tai vidaus daliniai, kurių paskirtis – malšinti neramumus ir saugoti R. Kadyrovo valdžią. Todėl čečėnų despotui itin aktualu, kad jo asmeninės kariuomenės branduolys liktų gimtojoje Čečėnijoje, o ne žūtų Ukrainoje ar patrauktų „išlaisvinti“ Europos šalių.

„Visų pirma, yra keli Achmat padaliniai. Yra atskiras specialios paskirties padalinys – savotiškas rusiško SOBR analogas, vadinamas „Achmat". Tai – baudžiamasis būrys, skirtas neramumams malšinti.

Dar yra 78-asis motorizuotasis šaulių pulkas „Sever - Akhmat", kuriame tarnauja apie 1 000 vyrų nei trys batalionai: pietinis, rytinis ir vakarinis „Achmatai“. Kiekviename šių batalionų yra apie 500 vyrų.

Nemanau, kad visi šie daliniai bus išsiųsti į Ukrainą, nes R. Kadyrovui jų reikia Kaukaze ir pirmiausia Čečėnijoje, kad numalšintų tarp vietos gyventojų kylančius neramumus.

Jei įsiklausytume į tai, ką kalba čečėnų opozicija, ypač esanti tremtyje, aiškėja, kad Kadyrovų šeimos valdymas jau ima pabosti Čečėnijos gyventojams. Čečėnijoje, kaip ir daugelyje kitų Šiaurės Kaukazo vietų, niekada nebuvo tokio dinastinio valdymo. Tai buvo savivaldžios bendruomenės“, – kalbėdamas televizijos kanalui „Current Time“ (Nastojaščeje Vremia) reziumavo karybos ir politikos ekspertas J. Fiodorovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)