Jiems teko lydėti tarp Rusijos žemyninės dalies ir Kaliningrado tarptautinėje oro erdvėje prie Baltijos valstybių sienų skridusius orlaivius.

Du kartus atpažintas ir palydėtas Rusijos Federacijos žvalgybinis orlaivis "IL 20", abu kartus skridęs su išjungtu atsakikliu. Pagal iš anksto pateiktą planą, jis palaikė ryšį su skrydžių valdymo centru.

Taip pat du kartus atpažintas ir palydėtas Rusijos Federacijos karinis jūrų patruliavimo ir kovos su povandeniniais laivais orlaivis "IL-38". Vieną kartą orlaivis atpažintas, kai skrido palei Kaliningradą be iš anksto pateikto skrydžio plano, su išjungtu atsakikliu ir nepalaikydamas ryšio su valdymo centru, antrą kartą lėktuvas skrido pagal iš anksto pateiktą planą, be atsakiklio, palaikydamas ryšį su skrydžių valdymo centru.

Nuo sausio 1 dienos Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų aviacijos bazėje Zokniuose budi Italijos ir Lenkijos kariai. Italija oro policijos misijai skyrė keturis "Eurofighter Typhoon" naikintuvus, Lenkija - keturis "Mig 29" lėktuvus.

Vasario pradžioje paskelbta, jog pirmą kartą Baltijos šalių oro policijos misijoje dalyvaujanti Italija savo komandą misijoje paliks ilgiau, nei planavo.

Paprastai viena rotacija trunka keturis mėnesius. Italai nusiteikę Baltijos šalių oro erdvėje budėti dvi rotacijas - 8 mėnesius.

NATO naikintuvai misijai Baltijos šalyse dislokuoti ir Estijoje bei Lenkijoje. Naujosios rotacijos metu Baltijos šalių erdvėje taip pat patruliuoja ispanai su "Eurofighter Typhoons" iš Estijos Amario bazės ir Belgijos kariai su "F-16" iš Malborko, Lenkijoje.