Pranešimus, kad dėl Rusijos vykdomų pratybų jūroje šie laivai nurodo keisti kursą Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje esantiems civiliniams laivams, tarp kurių buvo ir elektros jungties kabelio tarp Lietuvos ir Švedijos tiesimo darbus vykdantis laivas, Lietuvos karinės jūsų pajėgos gavo tarp 9 ir 10 valandos.

Reaguodamas į juos į jūrą išplaukė Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivas M52 „Sūduvis“, buvo išsiųstas Karinių oro pajėgų budintis sraigtasparnis Mi-8.

Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje buvo identifikuoti trys Rusijos Federacijos Baltijos karinio laivyno laivai, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Du iš minėtų laivų priklauso vienai moderniausių korvečių klasių „Steregushchiy”, kurių paskirtis kovoti su taikiniais tiek po vandenių, virš vandens, sausumoje ir ore. Taip pat remti desanto operacijas išsilaipinant į krantą, naikinti taikinius maždaug 150 km spinduliu. Šiuose laivuose įdiegtos pažangios „Stealth“ technologijos, apsunkinančios laivų aptikimą.

Trečiasis Rusijos Federacijos laivas yra modernus raketinis kateris.

Tai jau antras toks incidentas šią savaitę ir trečias šiais metais, kai dėl Rusijos Federacijos vykdomų karinių pratybų trukdomas civilinių laivų eismas Lietuvos išskirtinėje ekonominėje zonoje.