Mobilizacija jau pasipiktino ir karo Ukrainoje šalininkai – „Wagner“ samdiniai

Chaosą ir paniką Rusijoje sukėlusi mobilizacija įgauna absurdiškų formų – ja ėmė piktintis net Rusijos pusėje kariaujantys grupuotės „Wagner“ samdiniai. Mobilizaciją organizuojantys Rusijos kariškiai atvirai vadinami marodieriais ir debilais, grasinama susidoroti. Užsimenama, jeigu viskas taip vyks ir toliau, karas bus pralaimėtas ir be priešo pagalbos.

Apie tai, kas iš tiesų vyksta mobilizacijos punktuose, galima susidaryti nuomonę paskaičius samdinių grupuotės „Wagner“ kanalus.

Čia piktinamasi tuo, jog iš mobilizuojamų rezervistų šaukimo punktuose karininkai atima už savo lėšas įsigytus daiktus.

Žinodami apgailėtiną Rusijos kariuomenės aprūpinimą, kariauti siunčiami rusai gelbstisi, kaip išmano. Internete galima rasti nemažai patarimų, kokių daiktų pasiimti, dažniausiai šia patirtimi dalinasi esami ar buvę samdiniai, taip pat pagal sutartis tarnavę kariai.

Ypatingas dėmesys atkreipiamas į vaistinėles, kurių nuolatos trūksta fronte, siūloma įsigyti aukštos kokybės šalmą, pasiimti miegmaišį, nes teks ilgai tūnoti apkasuose.

Rezervistai tampa plėšikaujančių karininkų aukomis, atima asmeninius daiktus

Galiausiai paaiškėjo, kad šiuos daiktus iš pašauktų kariauti rezervistų Rusijos karininkai tiesiog atima mobilizacijos punktuose. Aiškinama, kad savo daiktų į karą vežtis negalima, esą viskuo fronte aprūpins kariuomenė.

„Iš pradžių maniau, kad tai netiesa. Tačiau pradėjau gauti daugybę pranešimų iš skirtingų regionų ir skirtingų šaltinių, supratau, kad problema tikra. Pateikiu citatą:

„Jūs, vaikinai, kartu su kitais kanalo profesionalais kalbate apie tai, kas būtina [pasiimti vykstant į karą – red.]. Iškelkime klausimą apie tai, kad viskas, ką mobilizuoti žmonės atsineša su savimi, paimama surinkimo punktuose. Kaip tai įmanoma? Kas tai yra? Klinecai, Briansko sritis. Kokie tai bjaurybės? Žmonės investuoja pinigus į savo saugumą, į tai, ko trūksta fronte, o šie užnugario bjaurybės marodieriauja.“

Pridursiu. Klausykite, kariuomenės verbavimo ir mobilizacijos struktūrų debilai. Jei nesustabdysite šios betvarkės, asmeniškai pradėsiu skelbti marodierių pavardes. Prašau visų, kurie susidūrė su tokiu chaosu, pranešti pavardes ir pareigas tų, kurie paima jūsų turtą, prisidengdami tuo, esą „taip negalima“. Mes kartu gydysime debilus“, – rašoma su samdinių grupuote „Wagner“ siejamame „Telegram“ kanale.

Į žaizdas – higieniniai tamponai, batuose – įklotai

Apie tai, kokia iš tiesų yra situacija turint omeny rezervistų aprūpinimą būtiniausiomis priemonėmis, liudija internete paviešintas šokiruojantis vaizdo įrašas. Nurodoma, kad jis darytas Altajaus regione.

Įraše matyti, kaip karine uniforma vilkinti moteris kareivinių patalpose būreliui vyrų pasakoja apie niūrią realybę. Ji pripažįsta, jog kariams neturima nieko, išskyrus šaudmenis bei uniformas, prašo šauktinių nusipirkti visko, įskaitant medikamentus, bintus, pleistrus ir kraujavimą stabdančius užveržiklius.

Rusijos kariškė taip pat patarė įsigyti moteriškų higienos priemonių, įklotai bus dedami į batus drėgmei sugerti, o tamponai – kišami į šautines žaizdas, kad sustabdytų kraujavimą.

„Būtinai – miegmaišius, nes miegosite, kur pakliuvo. Paskui – turistiniai kilimėliai arba jų pakaitalai. Supratote mane visi?“ – kalba Rusijos kariškė.

BARS rezervistai

Pasiteiravus apie tai, ką šauktiniams duos kariuomenė, moteris pakeltu tonu atšauna, kad bus duotos tik uniformos ir šarvinės liemenes bei visa kita, kas susiję su karyba.

Toliau aiškinama, kokių vaistų ir medicinos priemonių būtina įsigyti, galiausiai pareiškiama, jog itin svarbių priemonių, t. y. kraujavimą stabdančių užveržiklių, vadinamųjų žgutų, visiems tikrai neužteks. Kažkam iš naujokų pareiškus, kad jų nėra ir vaistinėse, nuskamba paaiškinimas, kur galima rasti gyvybiškai svarbių užveržiklių.

„Automobilių vaistinėles bl... paskerskite, iš ten paimkite žgutus“, – liepa uniformuota moteris.

Rusijos kariai taip pat raginami prašyti savo mamų bei draugių, kad šios jiems duotų higienos priemonių – pačių pigiausių įklotų ir tamponų. Balsas už kadro paaiškina, jog moteriški įklotai dedami į batus drėgmei sugerti, o tamponų panaudojimas – visai kitoks.

Mobilizuojami Rusijos rezervistai dalinasi jiems išdalintų surūdijusių ginklų nuotraukomis

„Žinote, kam tamponai? Šautinė žaizda, iš karto ten jį kišate, jis ima plėstis ir prisispaudžia prie sienelių [sustabdo kraujavimą – red.]. Vyrai, aš tai nuo Čečėnijos [karo – red.] laikų žinau“, – kalbėjo kariškė.

Rusijos kariuomenės atstovė naujokams dar kartą primena, jog būtina įsigyti net ir pačių pigiausių higieninių įklotų, nes sąlygos fronte – sunkios, ten labai šlapia. Ji sako, kad jos draugai ir pažįstami yra ten, būtent jie ir suteikia informaciją apie realią situaciją.

„Vyrukai, pasirūpinkite patys savimi, prašau“, – trumpą instruktažą baigia Rusijos kariuomenės atstovė.

Jeigu taip bus ir toliau, pralaimėsime ir be priešo

Rusijos pusėje kariauti norintiems samdiniams skirtuose „Telegram“ kanaluose plinta vaizdai, kuriuose užfiksuoti rezervistams išduodami surūdiję automatai.

Trumpame vaizdo klipe šį „ginklą“ gavęs rezervistas negailėdamas keiksmažodžių piktinasi, kad su tokiu automatu jam teks kariauti.

Kitame vaizdo įraše Rusijos karys demonstruoja surūdijusius automatus, kuriuos gavo tankistai, bei piktinasi karininkų elgesiu. Pasakojama, jog sulaukę pastabų dėl naudoti netinkamų ginklų šie pareiškė, esą tankistai ir taip turi tankus, tad automatai nėra būtini.

Prorusiškuose, su samdinių grupuote „Wagner“ siejamuose „Telegram“ kanaluose piktinamasi šia betvarke bei siūloma pačius Rusijos karininkus teisti pagal šiuo metu plačiai naudojamą Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę „Už armijos diskreditavimą“.

Rusijos kariai

„Pats laikas pradėti juos sodinti į kalėjimą, jei ne už daugiamilijoninį turto iššvaistymą ir sabotažą, tai bent jau už diskreditavimą.

Priešingu atveju su jais pralaimėsime be priešo. Net Margarita Simonyan ir Kristina Potupčik neišlaiko, kad galėtų skanduoti apie tuos, kurie atsakingi už mobilizaciją.

Bet tai vis tiek įvyks... Brangi įranga, įsigyta už savo pinigus, bus atimta iš mobilizuojamų žmonių, o vėliau kariškiai ją parduos internetiniame „Avito“ aukcione, kur visus tuos metus pardavinėjo uniformas ir kariuomenės įrangą, neskirtą naudoti civiliams.

Jie išdalins surūdijusius automatus, kaip tai daroma Vladivostoke, jie neapgalvotai sudarys kariuomenėje netarnavusių ir net neturinčių karinės tarnybos patirties B kategorijos žmonių sąrašą ir su policija įsilauš į jų butus, kaip tai daroma Lipecke, ir šią istoriją galima tęsti be galo“, – Rusijoje vykstančia mobilizacija piktinamasi „Wagner“ grupuotės „Telegram“ kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)