„Šiandien buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas - inspekcija kaip ir anksčiau mano, kad laivas kurį laiką buvo Rusijos išskirtinėje ekonominėje zonoje. Mums pateikė pretenzijas, mes atitinkamai pateikėme paaiškinimus, kad nesutinkame su kaltinimais - byla perduodama teismui“, - BNS penktadienį sakė laivo savininkų „Arctic Fishing“ advokatas Vladimiras Odiagaila.

Pasak jo, teismą medžiaga turėtų pasiekti kitos savaitės pradžioje.

Šią savaitę teismui taip pat pateiktas skundas dėl anksčiau paskirto užstato dydžio - 113 mln. rublių (7,8 mln. litų). Skunde pasiūlyta sumokėti iki 30 mln. rublių (apie 2 mln. litų) užstatą.

Pasak V.Odiagailos, Murmansko apylinkės teisme užstato klausimas bus toliau nagrinėjamas kitą ketvirtadienį.

Teisininkas anksčiau šią savaitę nurodė, kad 1979 metais pagaminto laivo „Jūros vilkas“ dabartinė vertė gali siekti nuo 0,5 iki 1 mln. dolerių (apie 1,35-2,7 mln. litų).

Šiuo metu laivas stovi Murmansko uosto reide.

Lietuvos valdžia teigia, kad Rusija laivą rugsėjo mėnesį sulaikė neteisėtai, o ginkluoti pareigūnai laivo kontrolę perėmė jėga.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)