Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) Pasienio tarnybos atstovai agentūrai „Interfax“ teigė, kad taip pat areštuoti ir laivo žvejybos dokumentai.

„Atlikus pradinį patikrinimą žvejybos laivo denyje, nuspręsta sulaikyti laivą. Areštas taikomas laivui ir žvejybos dokumentams, nelegaliai sugautiems krabams ir žvejybos įrankiams“, - sakė Murmansko regiono FSB Pasienio tarnybos atstovė spaudai Lilija Cypina.

Ji taip pat nurodė, kad panašūs sprendimai priimti ir dėl su Rusijos vėliava plaukiojančio laivo „Sakalas“, kuriame rasta 5 tonos nelegalios krabų produkcijos. Laivas plaukioja su Rusijos vėliava.

Pasal L. Cypinos, abiem atvejais laivų kapitonai, vykdydami žvejybą „ignoravo Rusijos išskirtinės ekonominės zonos sienas“.

„Šiuo metu abu laivai yra pristatyti į Murmansko uostą. Nei laivų kapitonai, nei įgulų nariai nebuvo nušalinti nuo laivų valdymo“, - sakė Pasienio tarnybos atstovė.

Antradienį su laivo „Jūros Vilkas“ įgula, kurioje yra trys Lietuvos piliečiai, buvo susitikęs Lietuvos konsulas Sankt Peterburge Vytas Babravičius. Kaip BNS nurodė Užsienio reikalų ministerija, konsulas įsitikino, kad įgulai joks pavojus negresia, jiems sudarytos galimybės susisiekti su artimaisiais.

Barenco jūroje žvejojęs laivas „Jūros vilkas“ buvo sulaikytas praėjusį penktadienį. Dėl šių Rusijos veiksmų į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Rusijos ambasadorius, Rusijai išsiųsta nota.

Lietuva tikina, kad laivas neteisėtai sulaikytas tarptautiniuose vandenyse, tai įrodo ir palydovinės sistemos duomenys. Tuo metu Rusija tvirtina, kad Lietuvos laivas neteisėtai žvejojo Rusijos ekonominėje zonoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)