Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pabrėžia, kad siekiama išstumti ne žiniasklaidą, o karo propagandą.

„Šį žingsnį vertiname kaip oficialaus Vilniaus visiškai žalingos praktikos tęsinį, siekiant išstumti iš šalies rusiškas žiniasklaidos priemones“, – žurnalistams Maskvoje pareiškė Rusijos Užsienio reikalų minsiterijos atstovė spaudai Marija Zacharova, ketvirtadienį dalyvaudama spaudos konferencijoje Maskvoje.

„Be abejonių, ši politika prieštarauja esminiams tarptautiniams žodžio ir žiniasklaidos laisvės standartams. Dabar jau imtasi politikos persekiojant rusišką kanalą, kuris registruotas Švedijoje, pajungti ir švedus“, – pridūrė ji.„Vadovaujamės įstatymais ir norime išstumti ne žiniasklaidą, o karo propagandą, – BNS sakė Lietuvos diplomatijos vadovas L. Linkevičius. – Tokie pasisakymai tikrai dvelkia demagogija, kaip ir tos laidos savo turiniu.“

Tuo metu M. Zacharova tikino, kad Rusija „stebės Stokholmo reakciją“.

Švedijos transliavimo komisija perdavė švedų policijai informaciją apie Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) nustatytą karo ir neapykantos kurstymo atvejį rusiškame televizijos kanale „RTR Planeta“. Šis kanalas registruotas Švedijoje.

LRTK pernai gruodį nustatė, jog lapkričio 29 dieną transliuotoje laidoje „Sekmadienio vakaras su Vladimiru Solovjovu“ buvo pakartotinai kurstomas karas ir neapykanta ir taip pažeisti Lietuvos įstatymai. Komisija įpareigojo visus Lietuvoje veikiančius retransliuotojus „RTR Planeta“ metams perkelti į papildomai apmokestintų kanalų paketus.

Dėl įstatymų pažeidimų „RTR Planetos“ retransliacijas komisija jau buvo uždraudusi retransliuoti Lietuvoje pernai nuo balandžio iki liepos vidurio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (855)