Pietiniuose rajonuose, ypač greit įšylančiuose Dzūkijos smėlynuose, tikėtina sulaukti ir 30 laipsnių. Vėjas bus nepastovios krypties, nestiprus, tad visai negaivins.

Trečiadienio naktį Lietuva pateks į šiltesniąją, vakarinę, minėto anticiklono dalį. Debesų bus truputį daugiau, tačiau išliks sausa. Vėjas vis dar bus silpnas, bet jau suksis iš pietryčių, pietų, ir atneš dar daugiau šilumos. Temperatūra naktį nekris žemiau 12–17 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną su švelniu pietų vėju į mūsų kraštą siūbtelės tikra karščio banga. Aukščiausia temperatūra visoje šalyje šoktelės iki 27–32 laipsnių. Daugės debesų, didės oro drėgnumas, todėl darysis tvanku. Rytiniuose rajonuose visą dieną išliks sausa, o Vakarų Lietuvoje vakarėjant kai kur gali nušniokšti trumpos liūtys su perkūnija.

Ketvirtadienį Lietuvą žada užgriūti nedidelis, bet aktyvus ciklonas. Daug kur numatomi trumpi lietūs, kai kur griaudės perkūnija. Įsišėls vėjas. Naktis dar bus šilta, o dieną temperatūra jau neviršys 20–25 laipsnių šilumos.