Anksčiau R. Šimašius yra teigęs, kad teisėsaugos institucijos turėjo aktyviau komunikuoti su visuomene ir atsakyti į klausimus, į kuriuos atsakymai yra. Tarp tokių klausimų, į kuriuos galima lengvai atsakyti, ministras paminėjo teiginius „ar kas nors klausė mergaitės, su kuo ji nori gyventi“, „kodėl neužbaigiama pedofilijos byla“, „ką veikė kaukėti pareigūnai antstolei bandant perimti mergaitę“.

„Aš noriu atkreipti dėmesį į vieną dalyką: vyksta konfliktas dėl vaiko vaikystės, galima taip sakyti. Viena pusė nesibodi tą vaikystę eksponuoti, prekiauti ja, naudoti savo interesams, galbūt ir nuoširdiems, bet vis tik savo interesams. Tuo tarpu kitoje pusėje yra tam tikros padorumo ribos: neviešinti apklausų, nepasakoti, ką vaikas pasakoja, tai yra saugoti jo vaikystę“, - teigė R. Šimašius.

„Iš tiesų kai kurie jūsų kolegos, kurie užsirašė budėjimui (dėl jūsų asmeniškai negirdėjau) daro išvadas, kad niekas neklausia mergaitės. Ir tas yra nuolat eksponuojama bei kartojama. Tai aš manau, kad tie žmonės, kurie ir nuvažiuoja į Garliavą, ir pabūna tenai tikrai galėtų prisidėti paaiškindami teisinės sistemos veikimo principus, kad tas klausimas – klausia ar neklausia – nėra paprastas. Yra klausiama, tik klausiama ne tiesmukai ir ne vulgariai, o klausiama taip, kaip dera klausti vaikų“, - pridūrė ministras.

Klausdamas apie R. Šimašiaus pasisakymus dėl to, jog į kai kuriuos visuomenei kylančius klausimus gali būti atsakyta, S. Stoma sakė, jog ministro atsakymas ketvirtadienį nulems, ar jis padės parašą po siūlymų surengti jam interpeliaciją.

S. Stoma yra vienas iš aktyviausių Kedžių, kovojančių dėl D. Kedžio dukters globos, rėmėjų.

Kaip žinoma, teismas mergaitės gyvenamąją vietą yra nustatęs pas L. Stankūnaitę, kuri yra mergaitės mama. Tačiau Kedžių pusė teismo sprendimo nevykdo ir mergaitės mamai negrąžina.

Antstolei bandant perimti mergaitę Garliavoje kilo krizė: mergaitės močiutė Laimutė Kedienė, senelis Vytautas Kedys ir teta Audronė Skučienė griuvo ant mergaitės neleisdami jos paimti.