Ministras iš karto patenkino A. Bernotienės prašymą. Jo teigimu, šis departamento vadovės žingsnis nereiškia, kad toliau nebus atliekamas tyrimas dėl visų šio incidento aplinkybių. Darbą tęs ministerijoje sudaryta darbo grupė, visas aplinkybes taip pat aiškinasi Ministro Pirmininko pavedimu sudaryta komisija.

„Gerbiu A.Bernotienės sprendimą ir manau, kad jis rodo atsakingą požiūrį į savo pareigas bei įvykusį nesusipratimą. Toliau šioje istorijoje svarbiausia, kad galėtume užtikrinti, jog ateityje neliktų jokių galimybių pasikartoti tokioms situacijoms. Tam, kad teisinės pagalbos įrankiai nebūtų naudojami politiniams tikslams, turime rasti efektyvų mechanizmą bei užtikrinti sklandų ir savalaikį visų atsakingų institucijų bendradarbiavimą“, - sako R. Šimašius.

Šis atvejis parodė, kad beveik 20 metų be trūkumų funkcionavusi teisinės pagalbos teikimo sistema turi esminių spragų, kurių neidentifikavo nei viena valdžios institucija. Kaip juos eliminuoti, incidentą tirianti darbo grupė savo išvadose turėtų pasiūlyti artimiausiu metu. Joje dirba Teisingumo ministerijos, Užsienio reikalų ministerijos, Generalinės Prokuratūros, Valstybės saugumo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, Vidaus reikalų ministerijos atstovai.

Ministras primena, kad Lietuva visuomet rėmė ir rems demokratines vertybes bei jų gynimą tiek Lietuvoje, tiek užsienio valstybėse.