Tačiau, pasak pranešimo, R.Sikorskis pridūrė, kad toks "perkrovimas" turi būti susijęs su Lietuvos įsipareigojimų, įvardintų dvišalėje sutartyje dėl draugiškų santykių, įvykdymu.

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos vadovas, kalbėdamas Lenkijos radijo pirmajai programai, pažymėjo, kad sprendžiant lenkų mažumos Lietuvoje klausimą tarpininkauja aukštasis Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos komisaras tautinių mažumų klausimais, kuris abiejų šalių Vyriausybėms pateikė rekomendacijas.

"Lenkija yra pasirengusi įgyvendinti šias rekomendacijas. Mes tikimės, kad Lietuva, kaip europinė valstybė, parodys pasiryžimą civilizuotai elgtis su mažumomis", - cituojamas R.Sikorskis.

Vilniaus ir Varšuvos santykiai pastaruoju metu yra įtempti dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties - vardų ir pavardžių, gatvių pavadinimų rašymo, švietimo.

D.Grybauskaitė: Lenkijos ministro pareiškime dėl santykių su Lietuva atvėrimo yra labai daug sąlygų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Lenkijos užsienio reikalų ministerijos vadovo išsakytoje pozicijoje, kad Varšuva pasirengusi "naujam santykių atvėrimui", yra daug sąlygų Lietuvai.

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje Lietuvos vadovė pabrėžė nekomentuojanti kaimyninės šalies politikų pasisakymų.

"Pasiūlymas už užsienio reikalų ministro, kiek žinau, atėjo su labai daug sąlygų Lietuvai. Tai čia norėčiau iš karto atsakyti - komentarų nebus. Aš nekomentuoju atskirų Lietuvos politikų pasisakymų, nekomentuosiu ir Lenkijos politikų pasisakymų", - žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.