"Mane delegavo Liberalų ir centro sąjunga, mane skyrė į darbą Prezidentė, aš nepažeidžiau jokių įstatymų, aš dirbu tvarkingai Lietuvos ir jos žmonių labui, todėl jokios priežasties atsistatydinti savo noru aš nematau", - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Palaitis.

Anot žiniasklaidos, valdančiosios koalicijos partneriams ketvirtadienį pasiūlytas susitarimo projektas, pagal kurį vidaus reikalų ministras R. Palaitis postą turėtų palikti iki kovo 22 dienos.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma Eltai sakė apie tokio susitarimo projektą nieko nežinąs.

Trečiadienį TS-LKD prezidiumas įgaliojo Andrių Kubilių, Ireną Degutienę ir Jurgį Razmą artimiausiomis dienomis kalbėtis su koalicijos partneriais liberalcentristais dėl nesutarimus įžiebusių problemų. Jeigu susitarti nepavyktų, jau kitą savaitę gali būti pradėtos kalbos apie mažumos Vyriausybę, primena ELTA.

Konservatoriai mano, kad vidaus reikalų ministro R. Palaičio atsistatydinimo klausimą turėtų išspręsti patys koalicijos partneriai.

Ketvirtadienį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininkas Algis Čaplikas kategoriškai paneigė, kad buvo sutarta dėl vidaus reikalų ministro R. Palaičio pasitraukimo iš pareigų.

Kovo 13 d. Seimo Pirmininkė I. Degutienė užregistravo Seimo narių grupės pateiktą interpeliaciją vidaus reikalų ministrui R. Palaičiui ir perdavė ją pačiam ministrui bei Seimo nariams.

Interpeliaciją vidaus reikalų ministrui pasirašė 32 Seimo nariai.

Seimo statutas numato, kad Vyriausybės narys, kuriam pateikta interpeliacija, privalo ne vėliau kaip per 2 savaites perduoti Seimo Pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai.

Gavęs atsakymą į interpeliaciją, Seimas sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.