Į prokuratūrą politikas atvyko su „Jaguar“ automobiliu ir sparčiu žingsniu nukeliavo pas prokurorą. Apklausa truko beveik dvi valandas. Po jos R. Palaitis žurnalistams teigė prokurorui papasakojęs viską, ką galėjo.

„Apklausa truko pakankamai ilgai. Kiek prisiminiau istorijos, tiek papasakojau, nors praėjo nemažai laiko“, - įspūdžiais dalijosi eksministras.

Informacijos apie „Snorą“ nutekinimo tyrime įtarimai pareikšti buvusiam FNTT direktoriaus pavaduotojui Vytautui Giržadui. Buvusiam FNTT vadovui Vitalijui Gailiui įtarimai nėra pareikšti. Tačiau R. Palaitis užsimena, kad šioje istorijoje abu buvę FNTT vadovai galėjo veikti išvien.

„Aš savo nuomonės nepakeičiau. Aš tikrai įsitikinęs, jog elgiausi teisėtai ir teisingai. Ir man džiugu, kad dabar bylos ėmėsi profesionalai, o ne politikų komisija, kuri nuolat pažeidinėjo įstatymus ir viršijo savo įgaliojimus, - parlamentinį Antikorupcijos komisijos tyrimą prisiminė buvęs ministras. - V. Giržadas turi jau statusą (byloje – DELFI) – jis yra įtariamasis. V. Gailius to statuso kol kas neturi.

(...) Kai priėmiau sprendimą juos atleisti iš darbo, aš buvau įsitikinęs, kad elgiuosi teisingai. Šitas faktas, kad jam (V. Giržadui – DELFI) pareikšti įtarimai, tiktai patvirtina galbūt, kad aš elgiausi teisingai. Žinau tiktai tiek, kad V. Giržadas su V. Gailiumi pakankamai seniai savo profesinėje veikloje dirba labai artimai ir turi vienas kito pasitikėjimą. Todėl aš manau, kad jie yra pakankamai glaudžiai susiję.“

Būtent dėl informacijos apie „Snorą“ nutekinimo bylos R. Palaitis pareiškė nepasitikėjimą V. Giržadu, tačiau V. Gailius atsisakė atleisti savo pavaduotoją iš pareigų. Vėliau tuometis vidaus reikalų ministras panaikino abiem pareigūnams leidimus dirbti su slapta informacija ir atleido juos iš pareigų.

Dėl šios istorijos kilo politinis skandalas, per siūles braškėjo valdančioji koalicija. Kai jau atrodė, kad koalicija subyrės, pasiektas susitarimas, pagal kurį R. Palaitis atsistatydino iš vidaus reikalų ministro pareigų.

Paklaustas, ar politinis triukšmas dėl FNTT galėjo būti susijęs su „Vilniaus energijos“ ir „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) tyrimu, kuris pajudėjo po V. Gailiaus ir V. Giržado atleidimo, eksministras teigė taip nemanantis.

„Nemanau, kad tai turėtų būti susiję dalykai. Nepasakyčiau, kad FNTT neturi darbo. Visuomet jie nuosekliai dirba, struktūra dirba gerai, ir jinai dirbs ir toliau“, - sakė R. Palaitis.