Tokiomis įžvalgomis „tvarkiečių“ lyderis pasidalijo TV3 laidoje „Savaitės komentarai“.

„Man atrodo, kad visuomet į veiksmus, į procesą reikia žiūrėti šiek tiek giliau: kam tas yra naudinga ir kas čia apskritai vyksta. Vyksta labai paprastas dalykas. Konservatoriai, buvusieji valdantieji nenori atiduoti valdžios“, - kalbėjo R. Paksas.

Pasak jo, konservatoriai galėjo kištis į Vyriausybės formavimo procesą, parūpindami neigiamos informacijos apie kandidatus į ministrus.

„Konservatoriai turi labai daug žmonių valdžios institucijose, kurie galbūt ruošia vieną kitą medžiagą, kuri gula atitinkamų institucijų vadovų lygmenyje. Kurie galbūt intriguoja, galbūt pasako ne tai, kas yra“, - tęsė R. Paksas.

„Niekaip buvę valdantieji civilizuotai nenueina nuo arenos“, - pridūrė „tvarkiečių“ lyderis.

Laidos vedėja Indrė Makaraitytė teiravosi, dėl ko prezidentė Dalia Grybauskaitė ir paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius neranda bendros kalbos dėl naujųjų ministrų. „Gal per mažai tariasi. Gal yra kažkokios tai ambicijos. Gal kažkas nenorėtų, kad susitartų“, - svarstė R. Paksas.

A. Butkevičius, politiko žodžiais, Vyriausybės formavimo procese parodė „begalinę kantrybę“.

„Patikėkit manim. Tokioje padėtyje, kokioje dabar yra paskirtasis premjeras, reikia turėti ir kantrybės, ir tolerancijos, ir sugebėjimų“, - sakė R. Paksas.

Tiesa, jis prasitarė neigiamai vertinantis Darbo partijos manevrus, kuomet, pavyzdžiui, į žemės ūkio ministrus buvo siūlomas konservatorius Mindaugas Kuklierius.

„Nenorėčiau nusileisti į tą cirką, kuris buvo tada, ir kodėl jis buvo daromas. Man tai nepatiko, atvirai sakant. Man šitas veiksmas nepatiko. Bet čia yra jų sąžinės reikalas. Gal tokia taktika yra Darbo partijos – aš nesiimu spręsti“, - atviravo R. Paksas.

Paklaustas, ar tokiu atveju galimas konstruktyvus darbas su „darbiečiais“, politikas neslėpė, kad stebuklų tikėtis neverta.

„Parodys pirmieji darbai. Mes susitarėme, mes pasirašėme koalicijos sutartį. Aš sutinku, nebus stebuklų. Galima suprasti, pasiklausius priešrinkiminių kalbų, kad čia per vieną dieną viskas pasikeis. To nebus“, - reziumavo R. Paksas.

R.Juknevičienė: R.Paksas nusišnekėjo

Viena konservatorių lyderių, paskutines dienas krašto apsaugos ministrės pareigas einanti Rasa Juknevičienė į R. Pakso pasisakymą reagavo su doze ironijos.

„Apie konservatorius čia jis nusišnekėjo panašiai, kaip tada, kai pirmadienį palinkėjo gero savaitgalio“, - socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė R. Juknevičienė.