Lietuvos Romuvos krivis ir Europos Etninių religijų kongreso prezidentas Jonas Trinkūnas mano, kad statistiniai duomenys turi atspindėti ir lietuvių dvasinį nusiteikimą.

„Prieš kelias dienas minėjome Pilėnų atminimo dieną (vasario 25 d.). Ši diena mums primena, jog mūsų protėviai savo gyvybės kaina gynė Lietuvą ir prigimtinį tikėjimą. Toks mūsų protėvių pasipriešinimas su ginklu rankose tęsėsi daugiau kaip du šimtus metų. Šiandien mes regime kylantį pavojų – ar išliks Lietuva? Jaunimas palieka tėvynę. Nebejaučiami ir nebesuvokiami ryšiai su gimtąja žeme. Tai krikščionybės viešpatavimo vaisius. Bet aš tikiu, kad ne visi lietuviai pasidavė. Mes, baltų tikėjimo žmonės, einame protėvių keliu ir nepamirštame jų priesakų“, - išplatintame pranešime teigia J. Trinkūnas.

J. Trinkūnas atkreipia dėmesį į tai, kad daugelis baltų pasaulėžiūros šalininkų ne visuomet žino, kaip reiktų įvardinti savo pasaulėžiūrą, kad ji deramai atspindėtų surašymo statistikoje ir nepasimestų tarp daugybės religinių srovių ir pakraipų.

„Kreipiuosi į visus lietuvius, į visus baltus ir į tuos, kurie dvasinės išminties ieško baltų kultūroje, į visus, kurie girdite ir suvokiate Protėvių balsą, ir mūsų senojo baltų tikėjimo svarbą. Kas kitas, jei ne mes, esame prigimtinio mūsų protėvių tikėjimo ir pasaulėžiūros paveldėtojai? Todėl surašymo metu kviečiu užsirašyti Senojo baltų tikėjimo išpažinėjais“, – ragina Lietuvos Romuvos krivis.