R. Masiulis rašė, kad, nors stengiasi atsiriboti nuo dabartinių aktualijų, žurnalistai vis klausia, kas dedasi susisiekimo sektoriuje.

„Situacija neatrodo gerai, ypač daug nerimo kelia nomenklatūrinis šešėlis, vėl pakilęs virš šio sektoriaus“, – situaciją vertino R. Masiulis.

Buvęs ministras retoriškai klausė, ar vėl teks grįžti į nomenklatūros laikus.

„Daugiau lėšų skiriama ministro ir partijos apygardoms, neaiškus premjero gatvės asfaltavimas yra blogi pavyzdžiai, darantys reputacinę žalą ne tik tiems, kas tą daro, bet ir valstybei. Tai nepriimtina ir yra didelis žingsnis atgal. Negi vėl grįšime į nomenklatūros laikus, kai didžiausią naudą gauna „prieinantys prie valdžios“?“ – klausimą kėlė R. Masiulis.

Jo teigimu, visiškai nerealu sakyti, kad ministerijos nežinojo apie prie S. Skvernelio namų esančios Upės gatvės asfaltavimą.

„Nerealu, kad ministerija nežinojo apie Upės gatvės asfaltavimo sprendimą, nes rezervo lėšos yra perskirstomos su tikslu, kad būtų panaudotos iki kalendorinių metų galo. Dėl šios priežasties lėšos skiriamos tiems objektams, kuriuos savivaldybės garantuotai užbaigs iki metų galo, kompensuoti. Ministerija, prieš pateikdama Vyriausybei tvirtinti, turi patikrinti, ar tai bus padaryta. Taip būdavo daroma visada, bent jau man esant ministru. Lėšų įsisavinimo galimybė turėjo būti patikrinta ir šį kartą. Todėl manau, kad buvo žinoma, kam yra skiriamos lėšos“, – tikino jis.

„Ar premjeras žinojo šią situaciją? Jei nežinojo, tai klausimas, kodėl jis nebuvo informuotas?“ – klausė R. Masiulis.

„Kad ir kaip pažiūrėsi, situacija atrodo prastai. Labai gaila, kad iki šito nusiritom. Klausimas dabar vienas – ar jau viskas, ar dar laukti tęsinio?“ – feisbuke rašė buvęs ministras.

DELFI primena, kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono keliams asfaltuoti papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis, remontui atlikti.

Vyriausybės vadovo patarėjai tvirtina, kad premjeras, balsuodamas dėl Vyriausybės nutarimo, kuriuo perskirstytos lėšos keliams prižiūrėti, nežinojo, jog dalis šių pinigų skiriama ir konkrečiai jo gyvenamajai gatvei.

Po laikino nedarbingumo į Vyriausybę sugrįžęs S. Skvernelis, vertindamas pasirodžiusią informaciją apie šalia jo namų asfaltuojamą kelią, pirmadienį žurnalistams sakė į procesus nesikišantis.„Aktyvi bendruomenė prisidėjo savo veiksmais, savo lėšomis, kad tas kelias, kurio laukė 5 kaimai 30 metų, būtų pradėtas remontuoti. Nesikišau, nesikišu ir nesikišiu“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjeras.

Vilniaus rajono savivaldybė nusprendžia, kur tas lėšas skirti ir kam suteikti prioritetą“, – pridūrė S. Skvernelis.

Susisiekimo ministru R. Masiulis dirbo iki šių metų rugpjūčio. Vėliau jis nusprendė kiek pasitraukti nuo politikos. Jo viešųjų ryšių patarėja Vytautė Šmaižytė šiuo metu yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos ir frakcijos Seime komunikacijos vadovė.