R. Masiulis nekomentuoja, ar jo atžvilgiu pasipylus kritikai iš „valstiečių“ lyderių jis susilauks užtarimo iš Vyriausybės vadovo Sauliaus Skvernelio.

„Tikrai nevelčiau premjero į šią situaciją, sprendimas buvo priimtas mano, o komentavo partijos atstovai. Tai aš nesu naivus, mačiau žiniasklaidoje aukštų partijos vadovų pasakymus, kad su ponu Vaitkumi yra viskas gerai. Bet kokiu atveju, aš ne mažas vaikas, suprantu, kad jei aš nusprendžiau kitaip - gali būti pasekmės“, - „Žinių radijui“ sakė R. Masiulis.

Jis atmetė „valstiečių“ lyderio pirmadienį laidytus komentarus, kad R. Masiulio sprendimą atleisti A. Vaitkų galėjo lemti konservatorių ar liberalų įtaka.

„Iki manęs niekas neatsikasė - nei liberalai, nei konservatoriai, nei dar kažkokios kitos partijos. Sprendimą priėmiau ramiai ir jis brendo porą mėnesių. Šią situaciją ponui Vaitkui aš identifikavau dar prieš rinkimus. Todėl sakyti, kad dabar „dasikasė“ kažkokios partijos nėra tai, kas vyksta“, - pabrėžė susisiekimo ministras.

Jis nesiryžo prognozuoti, kokia bus jo tolesnė, kaip ministro, ateitis. Jo teigimu, ar jis toliau eis dabar užimamas pareigas turės nuspręsti dabartiniai jo vadovai.

„Aš savo darbą darau taip kaip jį išmanau, o mano vadovai sprendžia, ką man toliau daryti. Tikiu, kad saldu man nebus po šio sprendimo, tačiau ką padarysi. Koks jau bus mano vadovų sprendimas tokį jį priimsiu. O kol jis nepriimtas dirbsiu taip, kaip manau esant teisinga dirbti“, - kalbėjo R. Masiulis, pabrėždamas, kad nė vieno ministro nėra amžino.

„Visada žiūriu filosofiškai į tokias pareigas kaip ministro. Nėra nė vieno ministro amžino (...) Jeigu vadovas nori, kad kažkas kitas dirbtų, tai ir dirbs kažkas kitas. (...) Aš ramiai žiūriu į šią situaciją, o kad dabar pipirų truputį gausiu tai faktas“, - apibendrino R. Masiulis.