„Iki šiol priekaištų jokių negirdėjau, kai brendo Vaitkaus situacija, po truputį tai vienas, tai kitas priekaištas atsiranda, tai aš puikiai suprantu, kad pagrindinis dalykas yra pono Vaitkaus atleidimas“, – interviu DELFI TV sakė R. Masiulis.

Pasak jo, situacija dėl A. Vaitkaus brendo ne vieną mėnesį.

„Prieš rinkimus su ponu Vaitkumi kalbėjau, kad nedera dalyvauti rinkimuose su tomis įmonėmis, kurias reikia prižiūrėti, kaip tada po to galima grįžti ir jas prižiūrėti, kai tu jau su jais esi politinis draugas, politinis partneris, jie parėmė partiją, su kuria dalyvauji rinkimuose? (…) Tai ir yra etiniai standartai“, – sakė R. Masiulis.

Ministras teigė dar iki atleidimo kalbėjęs su premjeru apie tai, kad „dėliojasi prasta situacija“.

„Aš su ponu Vaitkumi pagrinde kalbėjau šituo klausimu, ir sakiau: „Arvydai, dalyvauti rinkimuose tikrai galima, tai yra normalu, bet su prižiūrimaisiais? Čia ta pati situacija, jeigu aš eičiau su kelininkais, kaip tada manimi pasitikėtų žmonės, kad aš juos sėkmingai prižiūriu. Taip negali būti“, – sakė R. Masiulis.

Ministras dar smulkiau detalizavo, kur įžvelgė bėdų dėl A. Vaitkaus galimybių toliau vadovauti uostui.

„Ponas Vaitkus (Klaipėdos miesto) taryboje galėtų būti, tame nėra bėdos. Bėda yra tame, kad jo politiniame sąraše yra įmonių vadovai, ir tas įmones jis privalo objektyviai prižiūrėti. Dar kitas – jau netiesioginis dalykas, kad tų įmonių vadovai parėmė partiją, o partija parėmė poną Vaitkų rinkimuose. Tai yra ir finansinis netiesioginis ryšys. Dar daugiau vienas iš tų įmonių vadovų interviu pasakė, kad jis pinigus davė pono Vaitkaus kampanijai“, – kalbėjo R. Masiulis.

Pasak jo, uostas yra nacionaliniam saugumui svarbi įmonė.

„Tai mūsų valstybės viena svarbiausių įmonių – aiškiausi moralės, atskaitomybės, etiniai standartai yra būtini. Čia kito varianto negalėjo būti“, – sakė R. Masiulis.

Ministras teigė pateikė savo paaiškinimus premjerui, ir žada pateikti atsakymus valstiečiams-žaliesiems, jei jie jį pakvies. Į kritiką jo atžvilgiu ministras žiūrėjo filosofiškai.

„Įtampa jautėsi iki sprendimų, aš girdėjau ir mačiau partijos vadovo pasisakymus, kad su ponu Vaitkumi viskas gerai. Aišku, tai yra tam tikras politinis spaudimas. Aš jį puikiai suprantu, nesu naujokas politikoje. Bet ką darysi, toks – gyvenimas, kad turi pasirinkti savo sprendimus, o mano pasirinkimas yra tarnauti valstybei. Jeigu matau, kad toks veiksmas yra teisingas, turiu jį daryti. O ką darysi? Pipirų gausiu, jau po truputį gaunu, bet nieko, tai yra darbo dalis“, – kalbėjo R. Masiulis.

R. Masiulis nesvarstė scenarijaus, kas būtų, jei S. Skvernelis taptų prezidentu.

„Mano darbas yra toks, koks yra, su prezidentu šiaip nelabai yra to darbo. Ministrai nelabai dirba su prezidentu. Mes dirbame su Vyriausybės vadovu“, – sakė ministras.

Jis nesileido į kalbas, kas bus po rinkimų.

„Aš sakyčiau, reikia palaukti tų rinkimų. Taip giliai nemastau ta tema, aš turiu savo darbą. Tol, kol esu reikalingas, tol dirbu, o, jeigu ateis kitas premjeras, ir sakys, kad Masiulis nereikalingas, tai ką darysi, toks gyvenimas. Nepakeičiamų nėra, yra tik nepakeisti“, – filosofavo R. Masiulis.

Ministras apie kokią nors kitą karjeros kelią kol kas teigė nesvarstąs.

DELFI primena, kad A. Vaitkus dėl atleidimo kreipėsi į teismą. Valstiečių-žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis A. Vaitkų vadino geriausiu Klaipėdos jūrų uosto vadovu per uosto istoriją.