"Mes norėtume, kad šita NATO oro policijos misija taptų nuolatine. Dabar tai yra mūsų pagrindinis darbas, pagrindinis rūpestis - derėtis, kalbėtis su NATO valstybėmis, kad ir po 2014-ųjų ji būtų. Kol kas dar yra tam tikrų kabliukų, dabar dar negaliu konkrečiai atsakyti dėl konkrečių valstybių, kadangi tai vyksta vidiniuose pokalbiuose. Bet tikiuosi, kad tuos kabliukus įveiksime ir kitos valstybės pritars tokiam trijų Baltijos valstybių siekiui", - interviu Lietuvos radijui sakė R. Juknevičienė.

Interviu pirmadienį paskelbtas Krašto apsaugos ministerijos interneto svetainėje.

Lietuva, Latvija ir Estija neturi pajėgumų užtikrinti savo oro erdvės apsaugą, todėl juos pasikeisdamos kas kelis mėnesius suteikia kitų Aljanso šalių pajėgos. Nuo pat misijos pradžios ją vykdantys naikintuvai yra dislokuojami Lietuvos karinių oro aviacijos pajėgų bazėje Šiauliuose.

Baltijos šalys siekia, kad ši NATO misija taptų ilgalaike, t.y. be konkrečių laiko apribojimų. NATO partneriai sprendimą dėl to turėtų priimti artėjant gegužę Čikagoje vyksiančiam Aljanso viršūnių susitikimui.

Tačiau kai kurie pareigūnai sako, jog kol kas realesnė galimybė yra, kad misija bus pratęsta iki 2018 metų, o ne neribotam laikui.