Krašto apsaugos ministrė ir Seimo narė patvirtina, kad „Achemos“ įmonių grupė ne kartą rėmė jos rinkimų kampanijas į Seimą, tačiau sako, kad šios įmonių grupės atstovai į ją niekuomet nesikreipė nei su jokiais prašymais, nei pasiūlymais.

„N. Puteikis apkaltino mane „Achemos“ įmonių grupės protegavimu, todėl prašyčiau Priežiūros komiteto pareikalauti iš N. Puteikio jam žinomų pavyzdžių, jei jis tokių turi, kada ir kokius įstatymus ar sprendimus, susijusius su „Achemos“ įmonių grupės verslu, priimant Seime aš balsavau kitaip negu buvo nusprendusi TS-LKD frakcija“, - savo kreipimesi teigia R. Juknevičienė.

Politikė teigia, kad, a.a Bronislovo Lubio sprendimu, „Achemos“ įmonių grupė remia ne tik ją, bet ir kitus buvusius Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo narius, signatarus.

„Tiesa, kad mane Seimo rinkimuose ne kartą rėmė „Achemos“ įmonių grupė, bet tai buvo B. Lubio sprendimas remti buvusius Aukščiausiosios Tarybos deputatus, Kovo 11-osios akto signatarus, tarp jų ir mane“, - teigia politikė.

R. Juknevičienė sako, kad visa „Achemos“ parama jai buvo deklaruojama pagal įstatymus, o šios įmonių grupės atstovai niekada nėra kreipęsi dėl savo reikalų.

Naglis Puteikis

„Seimo narė R. Juknevičienė kiekvieniems Seimo rinkimams į savo rinkiminę sąskaitą gauna pinigus iš vienos verslo grupės – tai yra iš „Achemos“. Šimtu procentų, iki cento jai suvesdavo „Achemos“ grupė. Kadangi suma ribota, tai iš kelių „Achemos“ grupės įmonių jai į sąskaita suvesdavo pinigus, jai nereikėdavo niekur vaikščioti. Tai kas čia? „Achemos“ atstovė Tėvynės sąjungoje?“ - šeštadienį vykusiame jaunimo forume teigė parlamentaras.