Kaip teigė laidos vedėja Rita Miliūtė, apie jį informacija prasprūdo netikėtai, nes paprastai toje ministerijoje domiesi žemės ir su ja susijusio teisingumo reikalais. Bet vienas ministerijos paskirtas atašė teigia, kad užsienio reikalų ministerijos moterys Kinijoje vykdo vyrų genocidą. Lietuvos vyrų, ne Kinijos.

Buvęs socialliberalų ir buvęs Darbo partijos viceministras, buvęs konservatorius, buvęs ūkininkų sąjungos viceprezidentas ir mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius, be Žemės ūkio akademijos mokęsis universitetuose Jungtinėse Valstijose, Danijoje ir Jungtinėje karalystėje. Mokantis tris užsienio kalbas.

Genocidas vykdomas prieš jį. Sausio pradžioje atašė nedavė kolegei rakto. Kolegė turėjo paruošti darbo vietą kitam kolegai. Negalėdama patekti į kabinetą, išėmė spyną. Tada atėjo atašė ir liepė spyną atiduoti.

R.I.T.A. gautoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip vyras reikalauja iš darbuotojos spynos. Pastaroji prašo atiduoti raktą ir išeiti iš jos kabineto. Vyras bando iš moters paimti spyną jėga.

Žemės ūkio atašė Kinijos Liaudies Respublikoje Mindaugas Kuklierius paaiškino, kad viskas prasidėjo, kai už ūkinę dalį atsakinga jo kolegė sugalvojo į darbo pabaigą išimti spyną.

„Turėjo išeiti, ir paprašiau. Sakau: įdėk spyną. Iš manęs pasišaipė, tai aš nuėjau pas ją į kabinetą, paėmiau spyną. Sako: duok, aš pati įsidėsiu. Susitampėm mes su ta spyna, (…) ir paskui palikau ją ir išėjau. Taip ir baigėsi ta istorija“, - pasakojo M. Kuklierius.

Jis teigė įprastai niekada taip su kolegom nesielgiąs, ir pasiguodė, kad jam trukdo dirbti.

„Aš suprantu (kad toks elgesys) garbės nedaro. Antrą kartą, turbūt, taip nesielgčiau. Bet iš kitos pusės tai kolegių ir ambasados vadovybės elgesys daugeliu atvejų irgi yra nepateisinamas, kada vos ne genocidas paskelbiamas ne Užsienio reikalų ministerijos darbuotojams ir vyrams. Nes visą laiką yra ambasadoje dvi atskirtys – vyrai, moterys ir Užsienio reikalų ministerijos darbuotojai ir kiti darbuotojai“, - kalbėjo M. Kuklierius.

Smulkiau ambasados atmosferą ir kitus atvejus R.I.T.A. žurnalistams žadėjęs aprašyti Žemės ūkio atašė per naktį persigalvojo ir parašė, kad situacijos nekomentuos – bet ne dėl to, kad jau buvo pakomentavęs. Kad ambasada nekomentuoja.

Žemės ūkio ministerija dėl savo atašė atlieka tarnybinį tyrimą, po kurio paaiškės, ar dukart viceministras lieka atstovauti Lietuvai. Nes specialiuosius atašė deleguoja ne Užsienio reikalų ministerija.