„Tikiuosi, kad bus energingas ir su naujomis idėjomis, – apie būsimą merą kalbėjo V. Adamkus. – Vilnius gali tikėtis visko geriausio.“

Būsimam merui V. Adamkus palinkėjo ištvermės ir kūrybingumo.

V. Adamkus teigė, kad nebuvo sunku apsispręsti, ką palaikyti antrajame ture. „Abu patyrę, abu buvo merai. Žinoma, yra tam tikri charakterių skirtumai ir veiklos būdų. Bet pažįstu abu ir sakyčiau, kad nebuvo sunku apsispręsti. Tikiuosi, mano sprendimas bus teisingas“, – teigė V. Adamkus.

Rinkėjų apylinkėje, kai balsavo V. Adamkus, buvo nedaug, tad jis pats pasikvietė apylinkės pirmininką ir paklausė, ar žmonės aktyvūs. Pirmininko teigimu, iki vienuoliktos valandos ryto buvo balsavę vos trys šimtai penkiasdešimt žmonių, tai yra tik aštuoni procentai apylinkės rinkėjų.

Vis dėlto, pirmininkas pridūrė, kad tikisi rinkėjų aktyvumo ir popiet.

V. Adamkus pritarė ir paragino miestiečius balsuoti: „Turime išrinkti geriausią merą miestui. Vilnius to nusipelnė“.

Antrajame ture V. Adamkus balsavo vienas. Vienas, be žmonos Almos, balsavo ir pirmajame ture.

DELFI primena, kad sekmadienį 41-oje savivaldybėje vyksta antrasis rinkimų į merus turas. 19 savivaldybių merus išsirinko pirmojo turo metu.

Balsuoti galima iki 20 val. vakaro, tuomet balsadėžės bus uždarytos ir bus suskaičiuoti rinkėjų balsai.

Balsavimas antrojo turo metu vyksta ir didžiuosiuose miestuose: Vilniuje ir Klaipėdoje. Kaunas jau pirmojo turo metu nusprendė, kad mero kėdėje lieka Visvaldas Matijošaitis.