E. Rudelienė itin teigiamai įvertino partijos rezultatus savivaldos rinkimuose.

„Rezultatai mums Liberalų sąjūdžiui tikrai yra labai sėkmingi, antrame turėjome šešis merus ir penkis iš jų laimėjome. Jeigu bendrai žiūrint Lietuvoje, turėsime devynis merus ir esame antroji partija pagal rezultatyvumą Lietuvoje“, – pirmadienį naujienų agentūros ELTA surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo E. Rudelienė.

Ji akcentavo, kad Kaišiadoryse ir Zarasuose partija turės merus, kur anksčiau jų neturėjo.

Politikė svarstė, kad gerą pasirodymą rinkimuose lėmė žmonių pasitikėjimas.

„Žmonės vis dėlto pasitiki mūsų kandidatais, pasitiki mūsų žmonėmis, kurie šiandien dienai dirba savivaldoje“, – vertino E. Rudelienė.

Ji sutiko, kad partijų politika nacionaliniu mastu turėjo įtakos rinkėjų pasirinkimui.

„Sprendimai, kurie priimami nacionaliniu mastu, keliauja į regionus, bet, jeigu grįžtant prie mūsų rezultato, vėlgi, matyt, pasikartosiu, kad mūsų merai, mūsų vietiniai tarybos nariai, dirbantys valdančiosiose daugumose savivaldybės tarybose, atliepia gyventojų lūkesčius. Matome, kad renkasi tuos žmones, kurie realiais savo darbais parodo, kad įgyvendina duotus pažadus, arba kad įgyvendina liberalią mintį, atstovauja liberalioms idėjoms“, – dėstė politikė.

Ji kalbėjo, kad Liberalų sąjūdžio rinkėjų skaičiai didžiuosiuose miestuose yra augantys, nors ir čia, E. Rudelienės įsitikinimu, dar yra kur pasitempti.

Kaip grįžti į didmiesčius ir kaip pakonkuruoti su Laisvės partija?

„Taip, turime strategiją ir strategija, pirmiausia, yra žmonės. Reikia žmonių, reikia naujų lyderių ir mes su tuo dirbsim“, – tikino E. Rudelienė.

Mato Čmilytę-Nielsen kandidatuojant į prezidentus

Kalbėdama apie laisviečių pasirodymą, politikė pateikė pavyzdį iš Kaišiadorių, kur iš Laisvės partijos atgal į Liberalų sąjūdį sugrįžę politikai rinkimuose pasirodė sėkmingai.

„Kaip elgsis Laisvės partija, negaliu už juos atsakyti, nes tai vis dėlto bus jų sprendimai. Tik tai, ką aš matau šiandien žiūrint iš mūsų partijos pusės, tie žmonės, jeigu konkrečiai kalbant apie Kaišiadoris, jie buvo išėję, buvo pasirinkę mūsų kolegas Laisvės partiją, bet grįžę pas mus jie dabar yra laimėtojai. Matyt, tai ir yra sėkmė mums, bet tai parodo, kad žmonės renkasi nuosekliuosius liberalus, tuos, kurie dirba pastoviai, ir tuos, kurie turi pastovią darbotvarkę.

O ką darys Laisvės partija, ar jie [elgsis] agresyviau, ar švelniau, turėtų patys atsakyti“, – kalbėjo E. Rudelienė.

Paklausta apie būsimus prezidento rinkimus, E. Rudelienė teigė įsivaizduojanti partijos pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen siekiančią šio posto, bet to, anot jos, reikėtų klausti pačios partijos pirmininkės.

O kokie planai Seimo rinkimams?

„Mes šiandien matome, kad mūsų skaičiai auga, mūsų rinkėjų ratas didėja, tai, tikimės, kad ir savivaldos rinkimai duos gerą rezultatą, ir ne tik dėl to, kad savivalda gerai pasisekė. Ką ir minėjau šiek tiek, mūsų skyriai yra labai atsinaujinę, turime naujų žmonių, auga lyderiai, kurie, manau, ateinančiuose rinkimuose tikrai parodys gerą rezultatą“, – komentavo E. Rudelienė.

Ji neatmetė galimybės, kad po kitų Seimo rinkimų Liberalų sąjūdis galėtų petys petin dirbti su socialdemokratais – esą jokių raudonų linijų nėra.

„Bet palaukim vis dėlto rezultatų“, – paragino liberalė.

Kritika VRK: „buvo visiškas chaosas“

E. Rudelienė išsakė poziciją ir apie Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) ir jos pirmininkės darbą per rinkimus.

Situacija Anykščių rajono ir Visagino savivaldybėse, kur ilgai nebuvo aišku, kurie kandidatai iš tikrųjų dalyvaus antrajame mero rinkimų ture, liberalės nuomone, nėra normali. Rinkimų rezultatus čia, anot jos, galbūt net reikėtų naikinti.

„Ten gyventojai buvo, matyt, apgauti, taip reikėtų sakyti – net ne politikai, kurie neturėjo pilnos galimybės antrame ture: tai dalyvauja, tai nedalyvauja, tai trečias jau dalyvauja, tai vėl grįžta antras pasirinkimas. <...> Tai buvo tiesiog chaosas sukeltas. Mes, kaip Liberalų sąjūdis, esame pasikreipę ir į Seimą, kad būtų galbūt net panaikinti rinkimai, nes šiai dienai tai nėra atliepiantys konkretų rezultatą, nes buvo visiškas chaosas“, – sakė politikė.

Išvadas, anot jos, turi pasidaryti VRK, dera persižiūrėti spragas Rinkimų kodekse.

Spaudos konferencija:


Per šiuos savivaldos rinkimus liberalai merų postus iškovojo 9 savivaldybėse. Pirmame ture pergalę pasiekė Vitalijus Gailius Joniškyje, Plungėje – Audrius Klišonis, Rietave – Antanas Černeckis, Tauragėje – Dovydas Kaminskas, Elektrėnuose).

Antrajame ture mero postą iškovojo Gediminas Ratkevičius Elektrėnuose, Kaišiadorių rajone – Šarūnas Čėsna, Pagėgiuose – Vaidas Bendaravičius, Trakų rajone – Andrius Šatevičius, Zarasų rajone – Nijolė Guobienė.

Liberalų sąjūdis, lyginant su 2019 metais pagerino savo rezultatą, ir turi trimis merais daugiau.

Savivaldybių tarybose partija pelnė 120 mandatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)