Utenos rajone išrinktai E. Zarankaitei gruodžio 22-ą dieną sukaks 19-a metų. Ji šiuo metu mokosi Utenos A. Šapokos gimnazijoje ir šiemet laikys brandos egzaminus.

Mergina norėtų toliau mokslus tęsti Vilniuje ir yra įsitikinusi kad tai nekliudys darbui taryboje.

„Čia buvo labai apgalvotas reikalas. Viskas susitvarkys, nes planuojuosi laiką ir dėl to nesinervinu. O brandos egzaminams tikrai įmanoma pasiruošt – ir tam, ir tam skirsiu laiko, o stoti planuoju į TSPMI arba ISM. Viskas bus tvarkoj – studijos nemaišys“, – BNS sakė E. Zarankaitė.

Šiemet į mandatus savivaldybių tarybose galėjo pretenduoti asmenys nuo 18-os metų. Per praėjusius rinkimus amžiaus cenzas buvo 20 metų.

„Vieningo Kauno“ atstovė J. Norvaišienė rugpjūčio 19-ą dieną minės 84-ąjį gimtadienį. Ji Kauno taryboje dirba nuo 2011 metų. Daktaro laipsnį turinti gydytoja, garsi ir tituluota šokėja, šokių trenerė su vyru Česlovu Norvaiša iki šiol organizuoja šokių konkursą „Gintarinė pora“, yra išugdžiusi ne vieną planetos šokių čempionų porą.

Ji sako, kad jėgų visoms veikloms turi pakankamai ir taryboje pasiruošusi dirbti dar ne vieną kadenciją.

„Rūpi Kauno reikalai, rūpi palaikyti savo komandą. Kol yra jėgų ir proto, reikia reikštis. Mano abu tėvai apie šimtą metų turėjo prieš mirtį, tai ne viena taryba dar laukia, aš pasiryžus dar iki šimto“, – BNS sakė J. E. Norvaišienė.

„Metai – tik skaičiai, čia jie nieko nereiškia. Na, gal šiek tiek reiškia, bet nedaug, ne viską“, – pridūrė ji.

Preliminariais VRK duomenimis, į savivaldybių tarybas ir merus šiuo metu išrinktos 424 moterys ir 1037 vyrai. Bendras išrinktų kandidatų amžiaus vidurkis – 51-eri metai.