Pirmoji apygarda, suskaičiavusi visus balsus, – Žirmūnų. Čia rinkėjai savo atstove Seime išsirinko konservatorę Paulę Kuzmickienę.

Gargžduose savo atstove Seime rinkėjai išsirinko taip pat konservatorę Rasą Petrauskienę. K. Krivickui jos nurungti nepavyko.

Žiemgalos apygardoje, likus suskaičiuoti vos vienos apylinkės balsus, skirtumą tarp oponentės R. Janutienės įnirtingai didino socialdemokratas Liudas Jonaitis. Suskaičiavus visų apylinkių balsus, paaiškėjo, kad L. Jonaitis R. Janutienę nugalėjo surinkęs 56,16 proc. rinkėjų balsų.

Žirmūnai išsirinko Kuzmickienę

Pirmąjį turą Žirmūnų apygardoje laimėjo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) partijos narė Paulė Kuzmickienė, surinkusi 34,40 proc. rinkėjų balsų. Į antrąjį turą taip pat pateko ir Lietuvos socialdemokratų pirmininkas (LSDP) Gintautas Paluckas su 26,55 proc. rinkėjų balsų.

Antrajame ture į pirmąją vietą veržiasi P. Kuzmickienė, surinkusi 51,03 proc. rinkėjų balsų. Duomenis pateikė 6 iš 16 apylinkių.

Suskaičiavus 12 apylinkių balsus, toliau pirmauja P. Kuzmickienė, surinkusi 51,90 proc. rinkėjų balsų.

Suskaičiavus 15 apylinkių balsus, toliau pirmauja P. Kuzmickienė.

Žirmūnai savo atstove Seime išsirinko P. Kuzmickienę.

Paulė Kuzmickienė

Rinkimus pralaimėjęs G. Paluckas DELFI teigė, kad rezultatams įtakos galėjo padaryti ir mažas rinkėjų aktyvumas, nors, kaip teigia, priežastys buvo kompleksinės.

„Visi tikisi pergalės iki paskutinio suskaičiuoto apylinkės balso. Ir mes savo ruožtu tikėjomės. Žinojome, kad kova bus aštri – už kiekvieną apygardos centimetrą, – DELFI rinkimų vakarą kalbėjo G. Paluckas. – Sveikinu šį kartą konservatorius laimėjus, mums pritrūko, nors laimėjome, rodos, pusėje visų apylinkių, bet tos, kuriose pralaimėjome, buvo stambesnės.“

Žiemgalos apygarda: įnirtinga Janutienės kova

Daugiausia rinkėjų palankumo Žiemgalos apygardoje sulaukė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Lietuvos centro partijos remiama kandidatė Rūta Janutienė. Antroje vietoje – Lietuvos socialdemokratų partijos narys Liudas Jonaitis.

R. Janutienė pirmajame ture sulaukė beveik 35 proc. rinkėjų aktyvumo, nedaug jai nusileido ir į antrąjį turą patekęs socialdemokratas.

Antrajame ture pirmauja L. Jonaitis. Duomenis pateikė 32 iš 60 apylinkių.

Suskaičiavus 49 apylinkių balsus, toliau pirmauja L. Jonaitis, surinkęs 50,94 proc. balsų.

Žiemgaloje, suskaičiavus 53 apylinkių balsus, užvirė karšta kova. R. Janutienė išsiveržė į priekį, surinkusi 49,40 proc. rinkėjų balsų, L. Jonaitis – antroje vietoje su 49,00 proc.

Suskaičiavus 56 apylinkių balsus, į priekį vėl išsiveržė L. Jonaitis.

Suskaičiavus 58 apylinkių balsus L. Jonaitis tik padidino skirtumą, išlaikęs lyderio pozicijas.

Liudas Jonaitis

Gargždų apygarda: Krivickas nusileido Petrauskienei

Daugiausia palankumo Gargžduose sulaukė TS – LKD narė Rasa Petrauskienė, antroje vietoje – Kristupas Krivickas, atstovaujantis Lietuvos centro partijai.

Antrajame ture, suskaičiavus trečdalį balsų, pirmauja R. Petrauskienė. Duomenis pateikė 10 iš 29 apylinkių.

Suskaičiavus 23 apylinkių balsus, toliau pirmauja R. Petrauskienė, surinkusi 52,21 proc. balsų.

Gargžduose, likus suskaičiuoti tik trijų apylinkių balsus, užtikrintai pirmauti pradėjo R. Petrauskienė, surinkusi 52,65 proc. rinkėjų balsų. K. Krivickas surinko tik 45,23 proc.

Suskaičiavus 28 apylinkių balsus, toliau lyderės pozicijas išlaikė R. Petrauskienė, tik dar labiau padidino atotrūkį nuo oponento. Rinkėjų balsai pasidalijo taip – 50,96 proc. ir 46,97 proc.

R. Petrauskienė neužleido lyderės pozicijos ir buvo išrinkta į Seimą.

Rasa Petrauskienė

Rinkimai vyko sklandžiai

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė patvirtino, kad rinkimai vyksta sklandžiai. Pranešimų dėl pažeidimų, susijusių su galima rinkimų agitacija ar galimu rinkėjų papirkimu rinkimų dieną, negauta.

Iš anksto balsavo 4,52 proc. rinkimų teisę turinčių rinkėjų, dar 14,30 proc. rinkėjų balsavo rinkimų apylinkėse rinkimų dieną.

Aktyviausi rinkėjai buvo Žiemgalos rinkimų apygardoje, čia valią pareiškė 17,34 proc. rinkėjų. Gargždų rinkimų apygardoje balsavo 11,91 proc. rinkėjų, Žirmūnų – 13,84 proc.

2019 m. rugsėjo 22 d. pakartotinio balsavimo metu rinkimų teisę turėjo 110 420 rinkėjų.

Seimo nario mandatas Žirmūnų apygardoje tapo laisvas po to, kai į Europos Parlamentą buvo išrinkta Aušra Maldeikienė.

Seimo narių mandatai Žiemgalos ir Gargždų apygardose tapo laisvi po to, kai šiose apygardose išrinkti Seimo nariai Vitalijus Galius ir Bronius Markauskas po savivaldos rinkimų tapo merais.