Beveik 11 tūkst. kandidatų kelia partijos ir partijų koalicijos. Visuomeninių rinkimų komitetų keliamuose sąrašuose įrašyta 2665 kandidatai. Partijos kelia 364, koalicijos – 14, o visuomeniniai komitetai – 87 sąrašus.

Iš viso 60-yje savivaldybių dėl mero posto kovos 411 kandidatų, iš jų 12 išsikėlė patys, 330 iškelti partijų ir 72 – visuomeninių rinkimų komitetų.

Daugiausiai kandidatų į merus tradiciškai – didmiesčiuose. Vilniuje dėl mero posto varžysis 16 kandidatų, Panevėžyje ir Klaipėdoje – po 11, Šiauliuose – 10 kandidatų. Kauno mieste, kur pergalė prognozuojama dabartiniam vadovui Visvaldui Matijošaičiui, registruoti septyni kandidatai į merus.

Mažiausia konkurencinė kova – Rietavo ir Šalčininkų rajono savivaldybėse, čia dėl mero posto varžysis po tris asmenis.

Mažiausios savivaldybės – Neringa ir Birštonas – su meru į tarybą renka 15 atstovų. Didžiausią tarybą turi sostinė Vilnius – joje yra 51 tarybos narys. Kauno miesto savivaldybė su meru į tarybą renka 41 atstovą.

Pareiškinius dokumentus rinkimams buvo pateikę per 14 tūkst. pretendentų, tačiau keli šimtai iš kovos pašalinti dėl pavėluotai pateiktų deklaracijų, nuslėpto teistumo, kitoje savivaldybėje deklaruotos gyvenamosios vietos ir kitų priežasčių.

Taip pat keli rinkimų sąrašai sugriuvo, nes išbraukus kandidatus juose nebeliko reikalaujamo kandidatų skaičiaus. Įstatymas numato, kad sąraše kandidatų negali būti mažiau negu pusė renkamų tos savivaldybės tarybos narių.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.