TS-LKD rinkėjai turėjo savo favoritus

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą rinkėjai pirmumo balsais koregavo – didžiausi šuoliai fiksuoti Mato Maldeikio, Arūno Valinsko ir Vytauto Kernagio pozicijoje.

Likus kelioms rinkimų apylinkėms, kurios dar nepateikė galutinių rezultatų, į Seimą, tikėtina, turėtų patekti 23 konservatoriai, mat partijai teko 24,69 rinkėjų balsų.

Pirmoji ir antroji pozicijos nesikeitė – jose Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis.

Į trečią pozicija iš ketvirtos palypėjo Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė septintoje pozicijoje buvusi Agnė Bilotaitė.

Iš trečios pozicijos į penktą „nuleistas“ Laurynas Kasčiūnas, o šeštoje pozicijoje – toje pačioje pozicijoje buvęs Arvydas Anušauskas.

Iš penktos pozicijos rinkiminiame sąraše į septintą smuktelėjo Paulius Saudargas.

Iš dvyliktos pozicijos sąraše į aštuntą vietą rinkėjų iškeltas buvo Žygimantas Pavilionis, net iš šešioliktos į devintą poziciją iškeltas Mykolas Majauskas.

Monika Navickienė ir Jurgis Razma susikeitė pozicijomis sąraše – M. Navickienė yra dešimta, o J. Razma – vienuoliktas.

Keturiomis pozicijomis žemyn rinkėjų žemyn buvo nureitinguotas Audronius Ažubalis, priešrinkiminė jo pozicija – aštunta vieta sąraše, porinkiminė – dvylikta.

Laima Liucija Andrikienė priešrinkiminiame sąraše turėjo 15 sąrašo poziciją, po rinkėjų pirmumo balsų atidavimo – trylikta vieta.

Dainius Kreivys sąraše liko stabilus – 14 pozicija. Po jo eina Jurgita Šiugždinienė, priešrinkiminiame sąraše buvusi 9-oje pozicijoje.

Vytauto Juozapaičio pozicijas sąraše rinkėjai pastūmėjo atgal – prieš rinkimus jo vieta sąraše buvo 13, po pirmumo balsų dalinimo – 16.

Po jo rikiuojasi Vytautas Kernagis, pašokęs iš 33 vietos priešrinkiminiame sąraše į 17-ą.

Aštuoniolikta prieš rinkimus buvo ir po jų liko Gintarė Skaistė.

Didelis šuolis – Arūno Valinsko. Prieš rinkimus jo vieta sąraše buvo 39, rinkėjai jam suteikė 19 vietą TS-LKD rikiuotėje.

TS-LKD dvidešimtuką baigia Matas Maldeikis, pademonstravęs įspūdingiausią šuolį iš 141-os pozicijos.

Tačiau vietą Seime užsitikrino ir daugiau konservatorių. Toliau rikiuojasi Kęstutis Masiulis, kuris priešrinkiminiame sąraše buvo 23-ias. Po jo eina Paulė Kuzmickienė, palypėjusi dvejomis pozicijomis aukštyn, ir Mindaugas Lingė, kuris prieš rinkimus buvo reitinguotas 25 numeriu, o dabar jis – 23-ias.

Po rinkimų vienmandatėse pagal sąrašą išrinkti kandidatai slinksis toliau žemyn. Iškart po brūkšnio TS-LKD sąraše rikiuojasi Emanuelis Zingeris, Antanas Matulas, Aistė Gedvilienė.

Suskaičiavus galutinius rezultatus sąrašas dar gali nežymiai persistumdyti

Valstiečių rinkėjai reitingavo Skvernelį, Karbauskį ir Verygą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos preliminarus mandatų skaičius – 16. Rinkiminiame sąraše pirmasis išreitinguotas Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis – antras, po jo seka Aurelijus Veryga. Toks pats pirmasis trejetas buvo ir priešrinkiminiame sąraše.

Toliau iš 7 į 4 vietą pašoko Agnė Širinskienė. Tomo Tomilino reitingas nepakito ir jis reitinguojamas penktas, po jo seka Rima Baškienė, palypėjusi iš 12-os pozicijos.

Septintoje vietoje valstiečių sąraše – Aušrinė Norkienė, nusileidusi iš 4 vietos. Po jos eina didelį šuolį, iš 18 vietos į 8, pademonstravęs Linas Kukuraitis.

Kęstutis Mažeika 9 pozicijoje atsidūrė iš septynioliktos, o Valius Ąžuolas nusileido iš aštuntos į dešimtą.

Giedrius Surplys palypėjo trimis pozicijos ir dabar sąraše vienuoliktas, Algirdas Stončaitis – dvyliktoje vietoje, nors priešrinkiminiame sąraše buvo tryliktas.

Smarkiai žemyn iki 13 vietos pakrito Eugenijus Jovaiša, priešrinkiminiame sąraše ėjęs šeštu numeriu. Dainius Gaižauskas į 14-ą poziciją nukrito iš 11-os. Lukas Savickas į 15-ą palypėjo iš 16-os.

Rūta Miliūtė – paskutinė ir 16-oji kandidatė, kuriai garantuota vieta pagal valstiečių sąrašą, prieš rinkimus sąraše ji buvo 33-ia.

Darbo partijos rinkėjai reitingavo Guogą

Darbo partijai turėtų atitekti 9 mandatai daugiamandatėje apygardoje. Jei rezultatai nesikeis, šie Darbo partijos sąrašo nariai turėtų patekti į Seimą:

Sąrašo lyderiu rinkėjai reitingavo Antaną Guogą, kuris buvo trečioje vietoje priešrinkiminiame sąraše. Vigilijus Jukna yra antras, nusileidęs iš pirmos pozicijos. Mindaugas Puidokas pakilo viena pozicija, iš 4 į 3.

Andrius Mazuronis irgi susilaukė didesnio palaikymo: iš aštuntos priešrinkimės pozicijos pakilo į ketvirtą, o Ieva Kačinskaitė-Urbonienė liko stabiliai toje pačioje 5-oje vietoje.

Šeštoje vietoje Valentinas Bukauskas, nusileidęs iš priešrinkiminio sąrašo antros vietos, septintoje – Vytautas Gapšys išlaikęs 7-ą poziciją sąraše.

Aštuntoje: Viktoras Fiodorovas nusileidęs iš šeštos pozicijos, devintoje pozicijoje atsidūrė Vaida Giraitytė pakilusi iš 16-os pozicijos. Pirmas už brūkšnio – Aidas Gedvilas pakilęs iš 12 vietos.

Socialdemokratų sąrašas keitėsi: kilo Salamakinas, ant ribos atsirado Drukteinis

Kol kas, pagal VRK duomenis, Lietuvos socialdemokratų partija surinko apie 9 proc. rinkėjų balsų, preliminariai jai priklausytų 8 mandatai.

Lietuvos socialdemokratų partijoje pagal reitingavimą pirmą ir antrą vietas išlaikė Gintautas Paluckas ir Rasa Budbergytė. Į trečią iš šeštos kilo Julius Sabatauskas, iš devintos į ketvirtą – Algirdas Sysas, iš trečios į penktąją smuktelėjo Linas Jonauskas, iš penktos į šeštąją – Vilija Targamadzė.

Septintoji sąraše Orinta Leiputė, kuri priešrinkiminiame sąraše buvo ketvirta. Aštunta – Dovilė Šakalienė, kuri buvo septinta. Iš 22 į devintąją vietą pakilo Algimantas Salamakinas.

Toliau sąraše, už preliminarios mandatų ribos, rikiuojasi Linas Balsys, Saulius Čaplinskas.

Laisvės partijos sąrašas beveik nekito

Pagal pirminius duomenis, Laisvės partija Seime turės 8 mandatus. Rinkėjams reitinguojant Aušrinė Armonaitė lieka pirma kaip ir buvo priešrinkiminiame sąraše.

Į antrą vietą pakilo Morgana Danielė, kuri buvo 3 vietoje. Trečioje vietoje esantis Tomas Vytautas Raskevičius nusileido iš antrosios, o ketvirtoje vietoje po reitingavimo lieka Vytautas Mitalas.

Monika Ošmianskienė taip pat lieka penktoje vietoje. Iš 8 vietos į 6 pakilo Evelina Dobrovolska. 7 vietoje liko Artūras Žukauskas, o į aštuntąją poziciją iš 9-os pakilo Kasparas Adomaitis.

Iškart už ribos eina Nerijus Vitkauskas, į devintą poziciją pakilęs iš 12-os – kad jis patektų į Seimą, kažkurį aukščiau esantį sąrašo narį rinkėjai turėtų išrinkti vienmandatėje apygardoje.

Liberalų rinkėjai reitingavo Pranckietį

Liberalų sąjūdis turi 6 kandidatus, kurie šiuo metu preliminariai patenka į Seimą. Aukščiausiai išreitinguoti: Viktorija Čmilytė-Nielsen, kurios pozicija nesikeitė, po jos antroje vietoje eina Eugenijus Gentvilas, pakilęs iš šeštosios vietos.

Viktoras Pranckietis yra trečias, kaip ir priešrinkiminiame sąraše. Ketvirtoje vietoje po reitingavimo lieka Virgilijus Alekna, o Simonas Gentvilas palypėjo iš 8 į 5 poziciją.

Šeštoje vietoje yra Kęstutis Glaveckas, priešrinkiminiame sąraše jis buvo 12-as. Už brūkšnio lieka Andrius Bagdonas, kuris priešrinkiminame sąraše buvo antras, po jo seka Arminas Lydeka.