DELFI skaitytojas Arnoldas atsiuntė filmuotą medžiagą, kurioje vyriškis teigia savo kieme užfiksavęs netikėtus svečius. Tarp nekviestų svečių – ir kadenciją baigiantis Vilniaus vicemeras, išrinktosios merės vyras Jonas Pinskus.

Vaizdo siužete užfiksuota konfliktinė situacija, kai J. Pinskus, nepratardamas nė žodžio, lipa į savo visureigį, o tuo pačiu metu ne taip taikiai nusiteikęs jo kolega aiškinasi santykius su „darbiečių“ vizitu nepatenkintais gyventojais.

„Ne**sk proto, k**va iškirsiu na**ui“, - taria vienas iš konflikto dalyvių.

Tiesa, marga leksika pasižymi ir žmogus su kamera. „Nu, b**, čia jau yra išvis“, - piktinasi incidentą filmuojantis vyras.

Filmuotą medžiagą DELFI atsiuntęs skaitytojas sutiko papasakoti apie incidento aplinkybes. Vyriškis teigė, esą jo šeimoje yra rinkimų stebėtojų, ir būtent su tuo sietinas netikėtas J. Pinskaus ir kompanijos vizitas jo kieme.

„Jie visi yra Darbo partijos. Taip, Širvintų rajone. Kernavės miestelyje. Iš mūsų šeimos narių buvo stebėtojai šiandien. Ir per pirmą rinkimų turą buvo. Buvo kandidatai į merus, rinko ir šitame miestelyje, nugalėjo tas kitas (Kernavės apylinkėje kovo 1 d. didele persvara laimėjo Ž. Pinskuvienės oponentas Jonas Purvaneckas – DELFI). Matyt, nori, kad laimėtų Ž. Pinskuvienė – dėl to atvažiavo. Mes irgi stebimės“, - pasakojo Arnoldas.

Pasak jo, nei J. Pinskus, nei jo palyda nepaaiškino, dėl ko iš labo ryto atvyko į kernaviškių kiemą. „Kaip kokių nusikaltėlių namus stebi. Žiūri, kas namuose, kas ne namuose. Kas išvažiavę, kas neišvažiavę“, - tęsė Arnoldas.

Pasak jo, J. Pinskus su kompanija jo kieme buvo nuo pat ryto. „Pats J. Pinskus buvo išlipęs. Su kameromis kai išėjome, jis į mašiną atsisėdo, langą užsidarė – ir daugiau nieko nesakė“, - prisiminė kernaviškis.

Anot DELFI pašnekovo, „darbiečiai“ su automobiliais sekiojo ir kitus rinkimų stebėtojus. „Mišką pažįstam. Į mišką nuvažiuoji – miške irgi persekioja“, - sakė Arnoldas.

J. Pinskus: keiksmai – ne iš mano stovyklos

Vilniaus vicemeras J. Pinskus DELFI patvirtino, kad Kernavėje būta incidento. Politikas teigė su partiečiais vykdęs rinkimų pažeidimų prevenciją – esą gauta signalų, kad čia gali būti neteisėtai vežiojami ar paperkami, kad balsuotų už J. Purvanecką.

„Turėjome informaciją, kad garsusis J. Purvaneckas ruošiasi labai rimtam neskaidriam darbui. (…) Mes labai akylai jį stebėjome šiandien. Jis atsiviliojo mus iki savo sesers kiemo, tame kieme, ne kieme – bet šalia to kiemo, užblokavo mano mašiną. Iš jo kompanijos – dar turėjo du draugelius. Ir bandė sukurpti incidentą. Sakome: gerbiamieji, baikit“, - kalbėjo J. Pinskus.

Vilniaus vicemeras patikino buvęs vienas, o kitos mašinos vairuotojas, laidęsis keiksmais, esą buvo Ž. Pinskuvienės konkurento parankinis.

„Tas, kuris užblokavo, čia kaip tik J. Purvanecko. Aš girdėjau, kaip jis kalbėjo tam kitam, stovinčiam žmogui. Čia jau J. Purvanecko žmogelio žodžiai. Aš sakiau – baikit, taikiau. Bet.... filmavo, fotografavo, specialiai bandė išprovokuoti“, - tęsė J. Pinskus.

Pasak jo, informacijos apie pažeidimus gauta visokios – ne tik apie rinkėjų vežiojimą, bet ir apie balsų pirkimą už pinigus ar alų.

„J. Purvaneckas gyvena Kernavėje pats. Jis dirbo Žemės ūkio ministerijoje, pažįsta ūkininkus. Prižadėjęs daug. Ir mums daug informacijos buvo pateikta, kad aktyviai kažką darys. Bet manau, kad stebėsena tokia truputį išmušė iš vėžių“, - svarstė J. Pinskus.

Vis dėlto paklaustas, ar pavyko pažeidėjus pagauti už rankos, politikas pripažino, kad to padaryti nepavyko.

„Kažkas baisaus. Pastangų labai daug – na, labai sudėtinga pagauti. Atveža, palieka tuos asocialius žmones. Jie ten eina... sudėtinga. Bet manau, kad toks veiksmas buvo“, - įsitikinęs J. Pinskus.