Ar įvardytas kitas „atskiras judėjimas“ galėtų tapti šiuo metu kuriama Laisvės partija?

Armonaitė teigia, kad jei Šimonytė norėtų – kalbėtųsi

Į tokius pasvarstymus Laisvės partiją kurianti Aušrinė Armonaitė atsakė juoku ir tikino, kad šis pasvarstymas jai labai netikėtas. „Kol kas labai sunku pasakyti, nes tokių pasvarstymų dar negirdėjome. Girdėjau tik pasvarstymus apie Tėvynės sąjungą, bet mes steigiame savo liberalią Laisvės partiją, šeštadienį jau bus suvažiavimas ir planuoju kandidatuoti į pirmininkes“, – tvirtino Seimo narė A. Armonaitė

Aušrinė Armonaitė

Tiesa, A. Armonaitė palaikė I. Šimonytę rinkiminės kampanijos metu, o rinkimų naktį rezultatų laukė kartu su I. Šimonytės štabu. Vis dėlto, ji teigia, kad tai tebuvo asmeniškai išreikštas palaikymas, kuris nėra susijęs su Laisvės partijos pozicija, ir jokių pokalbių dėl ateities, anot A. Armonaitės, nebuvo.

„Aš asmeniškai buvau išsakiusi palaikymą Ingridai Šimonytei prezidento rinkimuose, ją palaikiau, raginau kitus už ją balsuoti, bet mūsų Laisvės partija nebuvo paskelbusi jokios pozicijos. Mūsų bendraminčių tarpe buvo žmonių, kurie balsavo ir už Gitaną Nausėdą, net savanoriavo jo štabe. Partijos pozicijos nebuvo, nes partija dar neegzistuoja. Dėl Ingridos Šimonytės vaidmens Laisvės partijoje, atvirai sakau, nebuvo kalbama nei su ja, nei su kažkuo kitu“, – teigė Seimo narė.

O kaip reaguotų, jei I. Šimonytė pati išreikštų norą kalbėtis apie tai? „Kalbėtumėmės, žinoma, kaip ir su visais“, – tvirtino A. Armonaitė.

Kubilius Šimonytę mato kaip stiprią lyderę

Trečiadienio popietę laidoje „DELFI Diena“ dalyvavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys Andrius Kubilius teigė, kad mato I. Šimonytę kaip stiprią lyderę.

„Ji turi didžiulį lyderystės potencialą, žmonės tai pamatė ir tai didelis šių rinkimų rezultatas“, – kalbėjo A. Kubilius.

Jis nesvarstė I. Šimonytės galimybės užimti partijos pirmininko postą, tačiau pridūrė, kad TS-LKD dabar turi labai aiškius tikslus: „Partija turi savo labai aiškius tikslus padėti Lietuvai turėti stiprią Vyriausybę, energingą Vyriausybę, modernią, su stipria programa. Tai yra didžiulis uždavinys“.

Andrius Kubilius

A. Kubilius pabrėžė, kad I. Šimonytėje mato didžiulį potencialą užimti premjero postą. Beje, klausimą dėl premjero jis taip pat regi kiek kitaip nei dabar. „Aš matau rinkimus, ir tai būtų labai sveika Lietuvai, rinkimus, kuriuos spręstų realiai, kas bus premjeras. Už to premjero gali stovėti partija, gali stovėti kelios partijos, koalicija“, – teigė A. Kubilius, tačiau paprašytas patikslinti, ar jis kalba apie premjero rinkimus, jis teigė, kad reikia reikia kelti klausimus.

DELFI paklausus, ar A. Kubilius mato I. Šimonytę kaip Laisvės partijos lyderę, šis atsakė, kad į šį klausimą gali atsakyti tik pati I. Šimonytė.

Apie įspūdingus rezultatus rinkimuose A. Kubilius kalbėjo ir pirmadienio rytą, viešėdamas „Žinių radijo“ laidoje „Kompleksiniai pietūs“. Jis teigė, kad I. Šimonytės dar laukia „dideli darbai“. Be to, jis mano, kad Šimonytė nebūtinai turėtų perimti vadovavimą konservatorių partijai, bet galbūt net ir įkurti atskirą judėjimą.

„Lietuva pamažu iš to lipa lauk ir tai, kad į antrą turą pateko du rimti kandidatai, panašių pažiūrų, bet skirtingi savo prigimtimi, galbūt asmeninio elgesio tam tikrais motyvais, tai čia buvo geras dalykas“, – kalbėjo A. Kubilius.

Žemaitaitis mano, kad rudenį Šimonytė turėtų perimti Laisvės partijos vairą

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis DELFI teigė, kad Ingridos Šimonytės prisijungimas prie Laisvės partijos – labai realus scenarijus.

„Vertinu tai, ką šiandien kalba Kubilius, buvęs jų partijos lyderis. Jis pasakė vienoje laidoje, kad Ingrida Šimonytė turi kurti judėjimą, kuris būtų liberalesnis. Žinant tai, kad Vilniaus meras ir Aušrinė Armonaitė visą laiką agitavo už Šimonytę ir tomis pačiomis vertybėmis kalbėjo, kas buvo kalbama per rinkimus, aš samprotauju, kad artimiausiu metu Ingrida kaip nepartinė konservatorių atstovė gali būti pakviesta tapti naujai kuriamo judėjimo partijos pirmininke“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Remigijus Žemaitaitis

Jo teigimu, taip Laisvės partija taptų stipriu ir artimiausiu konservatorių partneriu.

„Tai, kad Ingrida Šimonytė gavo tiek daug palaikymo balsų su konservatoriais, tai dėliotųsi loginė seka, kad konservatoriai turėtų dvi politines organizacijas, su kuriomis ruošis 2020 Seimo rinkimams“, – teigė Seimo narys.

Laisvės partija savo pirmininką rinks tik šį šeštadienį, steigiamojo susirinkimo metu, tačiau R. Žemaitaitis teigia, kad I. Šimonytė pirmininke nuo pirmos dienos tikrai netaps: „Gali būti, kad Armonaitė taps pirmininke, o rugsėjo mėnesį, po Liberalų sąjūdžio pirmininko perrinkimo, gali būti perrenkama Ingrida“.

R. Žemaitaičio teigimu, jei I. Šimonytė perimtų Laisvės partijos vairą, taip būtų visiškai užgožtas Liberalų sąjūdis.

Konservatoriams žūt būt trūksta balsų, jie mato, kad pasiekė lubas per prezidento rinkimus. Reiškia, per kitus Seimo rinkimus daugiau nei 31 vietos nebeturės. Viskas, jiems gyvybiškai reikia turėti filialinę partiją. o filialo partija turi būti liberalių jėgų.

Landsbergis kviečia vesti sąrašą Seimo rinkimuose

Nors rinkimai baigėsi nesėkmingai, G. Landsbergis I. Šimonytei dar rinkimų naktį pasiūlė vesti sąrašą kitais metais vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Gabrielius Landsbergis

„Ačiū Ingridai už gerą ir stiprų pasirodymą. Ji parodė, kad politika gali būti kitokia. Nuoširdi, be populizmo ir be kompromisų su sąžine. Kviesiu ją vesti TS-LKD sąrašą 2020 Seimo rinkimuose ir pergalės atveju vadovauti vyriausybei“, – feisbuke rinkimų naktį pranešė TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.