„Balsuokime už 10 sąrašą! Į pirmą vietą įrašykime dešimtą sąrašo numerį! Gediminas“, - rašoma tekstinėje žinutėje, kurią gavo ir DELFI fotografas.

Paskambinus telefonu, iš kurio buvo atsiųsta žinutė, atsiliepė G. Navaitis.

„Tarsi ne“, - teigė politikas, paklaustas, ar rinkimų dieną tekstinėmis žinutėmis agituoja rinkėjus balsuoti už jį.

Paklaustas, kaip tuomet nutiko, kad iš telefono, kuriuo jis atsiliepė, DELFI fotografas gavo agitacinę žinutę, G. Navaitis teigė tuo konkrečiu metu, tai yra 10.35 val., neturėjęs telefono su savimi.

„Nu, gal ir gavo, nežinau. Neturėjau aš to telefono su savimi tuo metu“, - sakė politikas.

„Ne, tai aš gerai žinau, kad to negalima daryti ir to tikrai nedarome. Juo labiau, kad yra daug žinučių, išsiųstų tuo metu, kai tai buvo galima daryti ir kartais jos vėluoja“, - pridūrė G. Navaitis.

Jis svarstė, kad kai koks nors telefonas būna išjungtas, žinutės gali vėluoti ir daugiau kaip parą.

„Juo labiau, tikrai jums nesiųsčiau“, - sakė Seimo narys.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Liutauras Ulevičius DELFI teigė, kad agituoti rinkėjų trumposiomis žinutėmis rinkimų dieną tikrai negalima, nebent tai yra privatus politiko bendravimas su draugais.

„Jeigu kitas asmuo yra draugas ir jeigu tai galima pavadinti privačiu bendravimu, tada galima. Jeigu nepažįstamas, tai automatiškai viešas dalykas ir negalima. Ir iš Elektroninių ryšių įstatymo, tai turi būti išankstinis sutikimas – žmogus turi būti sutikęs tokią žinutę gauti“, - teigė L. Ulevičius.

G. Navaičio trumpoji žinutė rinkimų dieną

G.Kirkilas: ar nesakiau, kad A.Kubilius užknis juodai?

Trumpąsias žinutes rinkimų dieną siuntė ir socialdemokratas G. Kirkilas. Primindamas savo teiginius per Europos Parlamento rinkimus, kad konservatoriai užkniso juodai, šiuo metu G. Kirkilas klausia – ar nesakiau, kad Andrius Kubilius užknis juodai?

„Ar aš nesakiau, kad Kubilius užknis juodai? Būkime aktyvūs. Gediminas Kirkilas“, - rašoma skaitytojo Andriaus atsiųstoje tekstinėje žinutėje, kuri 9.06 val.

Rinkimų agitacija rinkimų dieną Lietuvoje yra draudžiama, išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją, iškabintą ne mačiau nei 48 val. iki rinkimų pradžios.

„Rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos, išskyrus nuolatinę vaizdinę agitaciją, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios“, - rašoma Seimo rinkimų įstatyme.