„Tai ne renta, o išmoka, ir ne iki gyvos galvos, o 4 metams. Ir gali būti dar sutrumpinta, jei kiti Seimo nariai pasiūlys, iki poros metų“, – laidoje „Delfi diena“ sakė J. Liesys.

„Su ja (frakcija – „Delfi“) nebuvo kalbėta, kiekvienas turim savo nuomonę ir galim siūlyti. Ko gero, stabdysiu savo narystę frakcijoje ir partijoje, kad nepakenkčiau mūsų liberalams kuriant politinę daugumą Lietuvoje“, – kalbėjo politikas.

Prašymą jis pateikė trečiadienį vakare.

Parlamentaras taip pat pridūrė nesitikintis, kad projektas pasieks Seimo salę. „Šiuo metu komitete nėra apsvarstyta, tai šitam projektui pasiekti Seimo salę praktiškai nematau realybės.“

Tuo tarpu Seimo TS-LKD frakcijos narys Jurgis Razma tegia, kad siūlymas visiškai nepriimtinas.

„Nežiūrėjau to dokumento, nes manau, kad bet koks svarstymas išmokų Seimo nariams dabar visiškai nepriimtinas. <…> 2007 m. balsavau prieš, manau, kad tai nereikalinga, nepriimtina iš moralės pozicijų, nežiūrint į tai, kad kažkuriose šalyse gali rasti tas išmokas“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo J. Razma.

Kaip skelbė „Delfi“, Ilgojo Vėlinių savaitgalio išvakarėse, praėjusio penktadienio popietę, prieš baigiantis darbo dienai, Seimo kanceliarijoje įregistruoti dar 2007 metų praėjusio įstatymo projekto du papildymai. Šio projekto esmė – įteisinti buvusių Seimo narių valstybines rentas, prilyginant buvusius ir naujai į Seimą neišrinktus parlamentarus Nepriklausomybės akto signatarams, nustatant jiems tokias pačias privilegijas.

Naujais pasiūlymais papildomai siekiama, be buvusių ir neperrinktų Seimo narių, valstybinę rentą mokėti ir visiems buvusiems premjerams. Pasiūlymų iniciatoriai – Seimo vicepirmininkas, Liberalų sąjūdžio atstovas Jonas Liesys, Darbo partijai Seime atstovaujantys Artūras Skardžius ir Andrius Mazuronis. Būtent šie trys parlamentarai pasirašė pasiūlymų originalus.