Tik konferencijai prasidėjus R.Šimašius dėkojo savo rinkėjams.

„Noriu padėkoti visiems vilniečiams, kurie vakar atėjo balsuoti, o, ypatingai, kurie pasirinko tą viziją, kurią aš atstovauju. Manau, kad tai susiję ne tik su ūkiniais dalykais, mokyklomis, gatvėmis, bet ir su vertybėmis, apie ką yra šis miestas. Prieš rinkimus akcentavau, kad Vilnius turi išlikti atviras miestas, pastatytas ant laisvės pamatų. Džiaugiuosi, kad žmonės išgirdo tai“, – sakė meras.

R.Šimašius aiškino, kad šie savivaldos rinkimai jam buvo nemažas iššūkis.

„Kai žmonės prieš keturis metus rinkosi mano komandą ir mane, žmonės nežinojo koks aš būsiu.Šiandien žmonės rinkdamiesi mane jau galėjo tikėtis, o tai mane dar labiau įkvepia“, – sakė jis.

R.Šimašius sakė, kad ši kadencija jam bus kiek kitokia, nei prieš tai.

„Turėsime tvirtesnį finansinį pagrindą. Apie tai, kaip miestas tvarkomas, žmonės tai jau mato, o dabar ateina eilė vykdyti didesnius projektus“, – sakė jis ir vardino, kad imsis didesnių darbų.

Paklaustas, kiek formuojant koaliciją R.Šimašius yra nusiteikęs nusileisti dėl postų, jis aiškino, kad apie tai mąsto racionaliai.

„Esu pasiryžęs racionaliai. Nes jau po pirmo turo suformulavau, kaip telksiu savo koaliciją. Labai svarbu išsaugoti pokyčius, kurie jau buvo įgyvendinti. Nereikia net prielaidų, kad būtų grįžtama atgal.

Taip pat švietimas, gyvenamieji rajonai, kad būtų akcentai į šias sritis, taip pat daugiafunkcinis kompleksas ir nacionalinė koncertų salė ant Tauro kalno. Yra šeši dalykai, kurie turės būti būtinai ir nusileisti neketinu“, – sakė R.Šimašius.

Jis pasakojo dėl koalicijos tartis eisiąs jau ryt, o šiandien susitikimų neplanuojantis.

„Planuoju susitikimus su visais, išskyrus Lietuvos laisvės sąjungos frakciją. Neturiu tikslo, kad derybų rezultatų reikia pasiekti greitai, bet iki balandžio vidurio dar turime laiko“, – pabrėžė meras.

Prakalbęs apie didžiausias pirmoje savo kadencijoje padarytas klaidas, R.Šimašius įvardijo vėluojančius projektus.

„Jų buvo (klaidų - red. past.). Kadangi projektų buvo daugiau, nei prieš tai, vėlavo kai kurie projektai. Be abejo, tai yra erzinantis dalykas. Šiaip kadencijos pradžioje reikėjo daugiau ir tiksliau apsirašyti darbus“, – sakė jis.

DELFI primena, kad antrajame ture varžėsi politikai Artūras Zuokas ir R. Šimašius. Suskaičiavus balsus 151 apylinkėje R.Šimašių palaikė 60.03 proc. rinkėjų, o jo oponentas A.Zuokas liko antras su 38,85 proc. balsų.