R. Ačo ir jam atstovaujančio advokato kasacinius skundus pirmadienį pradėjo nagrinėti Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) – trijų teisėjų kolegija turės nuspręsti, ar buvęs politikas pagrįstai buvo nuteistas dėl pasikėsinimo panaudoti seksualinį smurtą prieš nepilnametį.

Neviešą pripažintą baudžiamąją bylą kasacine tvarka nagrinėja teisėjai Audronė Kartanienė, Sigita Jokimaitė ir Tomas Šeškauskas. Jie nutarė skundus nagrinėti rašytinio proceso tvarka – posėdyje dalyvaus tik teisėjai, kurie įvertins, ar anksčiau bylą nagrinėję žemesnių instancijų teismai tinkamai taikė baudžiamąjį įstatymą.

Galutinius ir neskundžiamus sprendimus priimančio teismo teisėjai savo verdiktą buvo suplanavę paskelbti po mėnesio – balandžio 26 d., tačiau pirmadienio popietę paaiškėjo, kad teisėjai nusprendė surengti papildomą posėdį, į kurį be valstybinį kaltinimą palaikančio prokuroro bus iškviestas ir nuteistasis R. Ačas bei jo advokatas. Jie buvo pateikę prašymą kasacinius skundus nagrinėti žodinio proceso tvarka.

Anksčiau R. Ačui iškeltą baudžiamąją bylą išnagrinėję teisėjai buvo nusprendę jį pripažinti kaltu dėl pasikėsino tenkinti lytinę aistrą pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, dėl to teismas R. Ačui skyrė 100 MGL (5 tūkstančių eurų) baudą.

Kaip Delfi.lt skelbė anksčiau, R. Ačas teisme neigė kaltę dėl jam pateiktų kaltinimų, tačiau ikiteisminio tyrimo metu Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui buvo pateikęs raštišką prisipažinimą dėl įvykdyto nusikaltimo. Šiuo raštu jis taip pat įsipareigojo nukentėjusiajam nepilnamečiui sumokėti 3 tūkst. Eur neturtinės žalos atlyginimą.

Tiesa, teismo posėdyje jis nurodė, kad nukentėjusiajam septyniolikmečiui sumokėjo perpus mažesnę sumą, už šiuos pinigus jaunuolis nusipirko dviratį. Šiame rašte nukentėjusysis įsipareigojo tylėti ir niekam, išskyrus teisėsaugos institucijas (jeigu reikės), apie tai, ką patyrė, nieko nepasakoti.

Ir šis paauglys, ko gero, būtų tylėjęs – naktimis košmarus sapnavęs nepilnametis troško kuo greičiau pamiršti susidūrimą su R. Aču. Jis tik gerokai vėliau sužinojo, kas yra tas vyras, kuris troško intymiai suartėti.

„Tu gulėsi, aš tau nusmaukysiu, sakei, kad – 17 cm“, – netikėtai pasiūlymo leisti dirginti jo lytinį organą už 50 eurų atlygį sulaukė jaunuolis. Ir tai įvyko bute, į kurį R. Ačas jį atviliojo, – iki tol alkoholinių gėrimų nevartojęs nepilnametis po užgaulių replikų, jog yra „mamytės sūnelis“, griebė šampano ar vyno taurę ir bandė įrodyti, jog toks nėra. Bet greitai apsvaigo – net neprisiminė, kaip tą tamsų vakarą sugrįžo į namus. Neprisiminė ir to, kokiomis aplinkybėmis buvusiam politikui pasakė savo lytinio organo ilgį.

„Aš tau nusmaukau iki spermos išsiliejimo ir duodu 100, tau nieko daryti nereikės“, – prieš pat savo gimtadienį vilties suartėti su nepilnamečiu nepraradęs buvęs politikas 17-mečiui nusiuntė SMS žinutę. Bet ir šįkart patenkinti seksualinių troškimų su nepilnamečiu jam nepavyko – jis patyrė sužalojimų, pateko į Santaros klinikas, kurių darbuotojai apie į Vaikų skyrių paguldytą jaunuolį pranešė policijai.

R. Ačas tikino, jog šios žinutės nerašė ir su 17-mečiu bendravo tik skambindamas telefonu. Ir, aišku, ne apie seksualinės aistros tenkinimą ir tuo labiau ne apie norą pamasturbuoti jo lytinį organą.

Nepilnametis, kuris pateko į gerai paspęstus buvusio politiko spąstus, neabejoja, kad jis buvo ne vienintelis toks – kai pirmą kartą R. Ačas jam pasiūlė pamasturbuoti lytinį organą, o jis atsisakė, vyras elgėsi gana ramiai ir užtikrintai.

„Gal jis jau nebe pirmą kartą buvo susitikęs su tokiu žmogumi kaip aš“, – gerokai vėliau per apklausą svarstė nepilnametis.

Tuo metu jis dar nežinojo, kad patenkinti seksualinę aistrą už piniginį atlygį jam siūlė ne bet kas, o ne vieną kadenciją Seimo rūmuose dirbęs parlamentaras R. Ačas, kuris išgarsėjo tapęs dabar jau nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėju nacionalinio saugumo klausimais.

„Jeigu visa tai išeis į žiniasklaidą, tai sugriaus mano gyvenimą“, – neviešo teismo posėdžio metu pareiškė R. Ačas.

Apie jam iškeltą baudžiamąją bylą ir priimtą apkaltinamąjį nuosprendį nieko nežinojo jo šeima – kad R. Ačas įsivėlė į gėdingą skandalą, jie sužinojo tik perskaitę Delfi.lt publikuotą straipsnį, kuriame buvo pasakojama, kad kurį laiką Prezidentūroje ir daugybę metų Seime karaliavęs R. Ačas užsigeidė turėti intymių santykių su nepilnamečiu. Šį straipsnį galite perskaityti paspaudę šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)