Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugsėjo 24 d., 9 val., duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 4070.
Sergančių žmonių skaičius – 1709.
Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius – 138.
Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius – 89.
Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių, – 19.
Pasveikusių žmonių skaičius – 2253.
Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu) – 17839.
Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų – 255.

30 naujų atvejų Raseiniuose

Raseinių rajono savivaldybė feisbuke pranešė, kad būtent šiame rajone nustatyta 30 naujų atvejų.

„Rugsėjo 24 d. duomenimis, Raseinių rajone užregistruota 30 naujų COVID-19 atvejų. Per praėjusią parą Raseinių mobiliajame punkte buvo paimti 79 ėminiai, iš kurių 27 patvirtinta koronaviruso infekcija. Nuo liepos 1 d. rajone užregistruota pirmoji mirtis dėl COVID-19.

Raginame gyventojus apriboti galimus socialinius kontaktus ir laikytis visų įmanomų saugumo reikalavimų, siekiant suvaldyti COVID-19 plitimą rajone. Raseinių rajono GMPS duomenimis, per praėjusias dvi paras 9 asmenys dėl koronaviruso komplikacijų buvo perkelti į Kauno gydymo įstaigas. Kitų pacientų būklė išlieka stabili.

Daugumai sergančiųjų pasireiškia silpni COVID-19 simptomai“, – savivaldybė pranešė feisbuke.

Didžiausias naujų atvejų skaičius

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė feisbuke ketvirtadienį pranešė, kad per vakar parą buvo nustatytas didžiausias iki šiol užfiksuotas naujų atvejų skaičius nuo pat pandemijos pradžios.

„Jau dabar galiu pasakyti, kad per vakar dieną užfiksuotas didžiausias atvejų, nustatytų per parą, skaičius nuo pat pandemijos pradžios“, – feisbuke rašė epidemiologė.

Ji taip pat pranešė, kad nuo šiol, kai susirgimų skaičius yra itin didelis, apie naujus atvejus bus pranešama ne taip išsamiai.

„Tikriausiai nėra tokios šalies, kur būtų komunikuojama taip, kaip darome mes, – nurodome KIEKVIENĄ atvejį, referuojame apie židinius – besiplečiančius ir naujus, kurių kasdien, deja, gausėja. Tą tikrai aktyviai darėme ir darysime, tačiau TIKRAI NE TOKIA APIMTIMI ir „gilumu“, kaip buvo iki šiol. Tiesiog – dėl jų gausos“, – priežastį įvardijo R. Lingienė.

Itin plačiai ir toliau bus pranešama apie židinius ir susirgimus žmonių, kurie lankėsi atvirose, dažnai lankomose erdvėse.

R. Lingienė pranešė ir apie didžiausią židinį Raseiniuose.

„Konkrečiai – apie Raseinius. NVSC praneša apie visus iki vieno atvejus. Per rugsėjį iki šiandien ryto jų buvo 110. Viskas prasidėjo nuo rugpjūčio 22 d. šeimos šventės (12 susijusių atvejų).

Dabar turime labai aiškius židinius – policija (32 susiję atvejai), ligoninė (17 susijusių atvejų), Raseinių savivaldybės administracija (14 susijusių atvejų), Viduklės ambulatorija (3 susiję atvejai), Blinstrubiškių socialinės globos namai (2 susiję atvejai), „Raseinių prekyba“ (6 susiję atvejai), Raseinių r. Viduklės S. Stanevičiaus gimnazijos ikimokyklinė grupė (8 susiję atvejai).

Taip pat yra atvejų ugdymo įstaigose – Šaltinio progimnazijoje, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijoje, darželyje-lopšelyje „Saulutė“, Raseinių technologijos ir verslo mokykloje. Deja, yra atvejų, kai žmogus užsikrėtė nežinomomis aplinkybėmis ir paskui susirgo 3 jo šeimos nariai“, – feisbuke rašė ji.

„Labai norisi palinkėti visiems susitelkimo ir supratimo šioje situacijoje, kad galėtume tikėtis sėkmės istorijos“, – rašė epidemiologė.

Delfi primena, kad per vakar buvo patvirtinti 73 nauji koronaviruso atvejai.

Su židiniais siejama beveik 100 naujų atvejų, daugiausia jų – gydymo įstaigose

Iš 138 naujų koronaviruso atvejų 93 siejami su židiniais, daugiausia jų – gydymo įstaigose, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

28 nauji atvejai siejami su Radviliškio ligonine, iš kurių 22 yra pacientai, 4 darbuotojai ir 2 antriniai kontaktai – ne darbuotojai ir ne pacientai. Iš viso, šio ryto duomenimis, židinyje užsikrėtė 102 žmonės: 59 pacientai, 36 darbuotojai ir 7 antriniai kontaktai.

Be to, Radviliškio ligoninėje mirė pacientas, sirgęs koronavirusu, tačiau jo mirties priežastis – ne ši infekcinė liga.

Penki atvejai patvirtinti Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Visi asmenys yra darbuotojai. Iš viso su protrūkiu šioje įstaigoje dabar siejama 19 atvejų – 12 darbuotojų ir 7 pacientai.

Du atvejai Šiauliuose nustatyti Šiaulių greitosios medicinos pagalbos (GMP) stotyje. Abu asmenys yra darbuotojai. Iš viso šiuo metu užregistruoti 4 susiję atvejai.

Taip pat du atvejai praėjusią parą patvirtinti Šiaulių lopšelyje-darželyje „Kregždutė“. Vienas asmuo yra darbuotojas, kitas – vaikas. Iš viso užregistruoti keturi susiję atvejai.

Dar du nauji atvejai siejami ir su protrūkiu tarp Šiaulių teisėsaugos institucijų darbuotojų. Vertinama, kad iš viso jau susiję 14 susirgimų.

Be to, Šiauliuose užfiksuotas naujas židinys įmonėje „Rūta“. Liga patvirtinta dviem darbuotojams ir vienam susijusiam asmeniui. Iš viso užregistruoti keturi COVID-19 ligos atvejai.

Šeši nauji atvejai siejami su židiniu Blinstrubiškių socialinės globos namuose, veikiančiuose Raseinių rajone. COVID-19 patvirtinta penkiems globotiniams ir vienam darbuotojui. Iš viso šiuo metu užregistruoti aštuoni susiję atvejai.

Dar trys nauji atvejai – liga nustatyta Raseinių ligoninės darbuotojams. Iš viso užregistruota 17 susijusių atvejų.

Keturi atvejai Raseiniuose siejami su savivaldybe (iš viso – 15 susijusių atvejų), dar keturi – su įmone „Raseinių prekyba“ (iš viso šeši atvejai), du – su Viduklėje veikiančiu darželiu (iš viso keturi atvejai).

Be to, užregistruotas naujas židinys, siejamas su Raseinių choru „Šatrija“. Tai – antrasis susirgimas. Chore nustatyti 36 sąlytį turėję asmenys.

Aštuoni Vilniuje užregistruoti atvejai siejami su šokių studija „City Dance“. Esant protrūkiui užfiksuoti 25 susirgimai.

Dar aštuoni atvejai susiję su ansambliu „Lietuva“. Iš viso užregistruota jau 14 susijusių atvejų. Ketvirtadienį NVSC vykdys nuotolinius mokymus ansamblio darbuotojams, taip pat pradedamas profilaktinis jų testavimas.

Du nauji atvejai Vilniaus apskrityje siejami su židiniu sporto klube „GymPlius“. Su šiuo protrūkiu dabar siejama 20 susirgimų. NVSC specialistai įmonei pateikė rekomendacijas mažinti žmonių skaičių grupinėse treniruotėse arba išvis jų atsisakyti.

Kaune užregistruoti du susirgimai – liga nustatyta Kazio Griniaus progimnazijos mokiniams (iš viso septyni susiję atvejai); taip pat – dviem Kauno Erudito licėjaus mokiniams.

Vienas atvejis siejamas su Rokiškio rajono Juodupės gimnazija. Koronavirusas patvirtintas darbuotojui, kuris dėl turėto sąlyčio buvo izoliacijoje. Iš viso serga keturi asmenys.

Be to, 20 asmenų užsikrėtė po kontakto su sergančiaisiais, tačiau atvejai nepriskiriami infekcijos židiniams.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 24 asmenys.

Per praėjusią parą Vilniaus apskrityje užregistruotas vienas įvežtinis atvejis iš Austrijos.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 4070 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 1709 asmenys, 2253 – pasveiko.