Rytinėje šalies pusėje beveik visa diena bus gana saulėta ir sausa. Aukščiausia temperatūra daugelyje vietovių sieks 18–20, Varėnos apylinkėse net 21 laipsnį šilumos.

Vakariniuose rajonuose pirmoji dienos pusė taip pat bus šviesi ir sausa, bet įdienojus dangų ims kloti vis tankėjantys sluoksniniai debesys, o dienai baigiantis pajūrio ruože prasidės ir lietus. Šilumos pajūryje ir Žemaitijoje šiandien bus apie 16–18 laipsnių, o pietiniuose Žemaičių aukštumos šlaituose ir Suvalkijoje oras spės sušilti iki 19–20 laipsnių.

Ketvirtadienį mūsų orus jau lems ciklonas. Naktis bus debesuota, daugelyje rajonų palis. Pietrytinėje šalies pusėje vyraus nedidelis lietus, tuo tarpu vakariniuose rajonuose kai kur gali lyti ir smarkiai. Vėjas pūs iš pietvakarių, 8–13 m/s, vietomis jo gūsiai sieks 15–18 m/s. Temperatūra pažemės iki 7–12 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną lietaus zona apims jau tik šiaurinę šalies pusę, lis negausiai, kai kur vidutiniškai. Pietiniuose rajonuose vėl pasirodys saulė. Laikysis smarkokas, kai kur gūsingas pietvakarių vėjas. Aukščiausia temperatūra sieks nuo 12–14 laipsnių šiaurės vakariniuose rajonuose iki 15–17 laipsnių šalies pietuose.

Penktadienį dar daug kur trumpai palis. Naktį vietomis susidarys rūkas. Vėjas aprims. Naktį prognozuojama 7–12 laipsnių šiluma, dieną temperatūra kils iki 13–18 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)