Ministras apeliuoja į šmaikštuolių sąžinę, bet ne itin sėkmingai.

Internete klaidžioja nemažas kiekis memų, skirtų V. Andriukaičio personai. O socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtas puslapis „Reformatorius Vytenis“ turi jau apie 600 gerbėjų.

Pokštuose primenami daugiausiai atgarsio sukėlė sveikatos apsaugos ministro pasisakymai: nuo pareiškimo, kad dovana medikui – ne kyšis, iki užmojų pertvarkyti sveikatos sektorių. Nepamiršta ir prieš Seimo rinkimus V. Andriukaičio patirta avarija, kai jo vairuojamas automobilis trenkėsi į briedį, o politikas tik laimingo atsitiktinumo dėka išvengė rimtų sužalojimų.

Be to, internautų nuomone, socdemas galėtų reformuoti ne tik sveikatos sektorių. „Reformatorius Vytenis“ per „Facebook“ skelbia 15 žingsnių reformą, kurios tikslas – išgelbėti Vilnių ir jo merą Artūrą Zuoką nuo didžiulių skolų. Tarp žingsnių – tiltų naudojimas darbo valandomis, leidžiamas tik viešajam transportui, aukštesnių nei 7 aukštų viešbučių nacionalizavimas, juose apgyvendinant toliau nei 5 km nuo Seimo gyvenančius politikus. Be to, „Reformatorius Vytenis“ siūlo šeimoms leisti turėti tiek automobilių, kiek vaikų, o eismo spūsčių sumažinimui taikyti Neries vagos pakeitimą bei geltonos ir žalios spalvos panaikinimą šviesoforuose. Pašiepiant V. Andriukaičio užmojus prieš privačią mediciną, „Reformatorius Vytenis“ siūlo Baltuoju tiltu leisti vaikščioti tik valstybinių įstaigų darbuotojams – mat privatininkai prie tilto statybos neprisidėjo.

Internautai nepamiršo ir nežinioje pakibusiu Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo. Jam „Reformatorius Vytenis“ taip pat siūlo reformą: „10 žingsnių iki bankroto“.

Beje, į „Reformatorių Vytenį“ kreipėsi ir pats V. Andriukaitis. Politikas ironiškai dėkojo už viešumą ir siūlėsi atsakyti į internautams rūpimus klausimus.

„Man patinka jūsų energija ir entuziazmas – matau, įdedate labai daug laiko. Bet ne veltui: man kaskart primenate, kaip svarbu aiškiai išdėstyti savo poziciją. Jei suteiksite galimybę be tarpininkų, tyčia-ar-ne keičiančių mano žodžių esmę, atsakyti į jūsų klausimus, būsiu dėkingas“, - apeliavo ministras.

Atsakymas veikiausiai buvo ne toks, kokio politikas tikėjosi. „Reformatorius Vytenis“ V. Andriukaitį išvadino apsimetėliu.