Anot jos, socialdemokratams iš koalicijos reikėtų išeiti dėl stagnacijos joje.

„Bendradarbiavimas yra pagerėjęs, bet, mano manymu, jis yra pagerėjęs tik todėl, kad mes pradėjome mūsų partijoje diskutuoti apie tai, ar mums likti, ar nelikti. Mūsų partneriai, įžvelgia riziką, kad mes vis dėlto galime būti tokioje situacijoje, kad sprendimas bus priimtas palikti tą koaliciją. Jie realiai suvokia, kad dirbti mažumos sąlygomis yra labai sudėtinga, todėl jie bando žadėti ir imituoti, kad jie įsiklausys į mus, kad dirbsime darniau. Nesu įsitikinusi, kad galima tikėti jų pažadais“, - sekmadienį Lietuvos televizijos laidai „Savaitė“ pareiškė R.Budbergytė.

Pasak parlamentarės, dėl socialdemokratų pasitraukino iš koalicijos ji išvadą daro iš tų rezultatų, kurie turimi iš skyrių – dauguma yra už išėjimą iš koalicijos.

„Greičiausiai, kad taip ir bus, kai mes iki rugsėjo 20-osios sulauksime visų tų balsavimų. Greičiausiai gali būti toks tarybos sprendimas“, - aiškino Seimo narė.

Pasak jos, viena iš priežasčių, kodėl parlamentarės manymu, socialdemokratams reikėtų išeiti iš koalicijos, yra tai, kad „truputėlį yra stagnacijos koalicijoje“: „Nėra tokio gero pagreičio, kad būtų pakankamai įsibėgėjama, kad būtų pateikti siūlymai ir priimti sprendimai dėl labai reikalingų situacijų sprendimų, su kuriomis susiduriame šiandien Lietuvoje“.

Tačiau R.Budbergytė sako, kad tiems frakcijos nariams, kurie vis dėlto norėtų išeiti į atskirą frakciją, bet pasilikti partijoje, tai „būtų labai neracionalu“. „Tokiu atveju darbas būtų apsunkintas ir jiems“, - prognozuoja ji.