„Seimo Etikos ir procedūrų komisija, remdamasi vaizdo įrašu, konstatavo, kad Seimo narys Petras Gražulis š. m. rugsėjo 15 d., balsuojant dėl Civilinės sąjungos įstatymo išbraukimo iš rudens sesijos darbo programos, balsavo už kitą Seimo narį Liną Jonauską. Kitą savaitę kreipsiuosi į Seimo Valdybą, kad Petrui Gražuliui būtų pradėta apkaltos procedūra. Kalėdos šiemet atėjo anksčiau“, – savo feisbuke rašė T. V. Raskevičius.

Penktadienį Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad, rugsėjo mėnesį priėmimo stadijoje balsuojant dėl Seimo rudens sesijos darbų programos patvirtinimo, Seimo narys Petras Gražulis balsavo už kitą Seimo narį jam nematant.

„Remiantis Seimo posėdžių salės stebėjimo kamerų užfiksuota vaizdo medžiaga, Seimo narys L. Jonauskas balsavimo metu buvo nusisukęs į Seimo narius, sėdinčius už jo esančioje eilėje. Balsavimo metu Seimo narys P. Gražulis ištiesė ranką per stalą ir palietė arba paspaudė objektą, esantį ant stalo ties Seimo nario L. Jonausko darbo vietoje esančiu informaciniu ekranu, arba atliko kitą veiksmą minėtoje vietoje”, – nurodoma Etikos ir procedūrų komisijos išvadoje.

Etikos ir procedūrų komisija nusprendė įspėti P. Gražulį, kad kiekvienas Seimo narys privalo balsuoti asmeniškai, ir balso teisė negali būti perduota kitiems asmenims.

Vis tik P. Gražulis savo kaltę neigia ir pabrėžia, kad už L. Jonauską nebalsavo bei „nežino, kas buvo prieš pusę metų“.

„Deja, kiek aš žinau, jokios video medžiagos nėra, kad aš būčiau balsavęs už Jonauską“, – Seime žurnalistams sakė P. Gražulis bei pažymėjo, kad galimai jis balsavimo metu galėjo suklysti.
„Žinote, mes balsuojame šimtą kartų per dieną, dabar prieš pusę metų kur kas buvo, aš tikrai nežinau“, – piktinosi politikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją