„Viskas dabar susidėlios pirmadienį, kuomet renkasi Ekstremalių situacijų komisija ir turime pažiūrėti, kokia bus tendencija po dabartinių mūsų veiksmų: sugriežtintos saviizoliacijos, sugriežtinto kaukių dėvėjimo, sugriežtinto būriavimosi, nuotolinis darbas, nuotolinis ugdymas (...) Manau, kad jau šie veiksmai duos tam tikrą rezultatą“, – šeštadienį BNS sakė meras Andrius Bautronis.

Jo teigimu, tvarką savaitgalį padės užtikrinti ir policijos pareigūnai.

„Vakar po Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio kalbėjome dar ir su policijos komisariato viršininku, mus patikino, kad šiandien (šeštadienį – BNS) bus paskirti du ekipažai, kurie patruliuos ir tikrins mieste esančią situaciją dėl būriavimosi, dėl kaukių dėvėjimo ir dėl saviizoliacijoje esančių žmonių, kad kuo daugiau būtų patikrinta, ar tikrai žmonės laikosi saviizoliacijos. Tai čia mes tą pagalbą kaip ir turime, užtikrinsime“, – aiškino meras.

Kaip skelbta, Raseinių rajono savivaldybė penktadienį savaitei atidėjo planus kreiptis į Vyriausybę dėl karantino, tačiau nuo šeštadienio įvedė rekomendacijas gyventojams visose viešose vietose dėvėti veido kaukes, mažiausiai dviem savaitėms atšaukti visas keliones į kitus rajonus, vengti bet kokių susibūrimų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, per praėjusią parą iš naujų 111 koronaviruso atvejų 58 yra užfiksuoti židiniuose. Centro atstovai BNS šeštadienį sakė, kad vien Raseinių rajone per praėjusią parą nustatyti iš viso 53 užsikrėtimo atvejai (skaičiuojant ne tik židinių atvejus).

Lietuvoje patvirtinti 4295 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1868 asmenys, 2319 – pasveiko. Nuo koronaviruso mirė 89 žmonės.