Keliavę į namus žmonės pasakojo, kad jokioje kitoje šalyje, kur jie keliavo, niekas netikrino keleivių būklės. Vilniaus oro uostas vienintelis, kuriame buvo sustabdyti žmonės temperatūros patikrai.

Jau publikavus tekstą savivaldybė patikslino informaciją. Raseinių rajono gyventojai į Lietuvą grįžo iš Nyderlandų teritorijos. Keliautojai persėdo Frankfurto oro uoste, iš jo parskrido į Vilnių.

„Žmonės grįžo iš komandiruotės, iš projekto. Nusileidus lėktuvui Vilniaus oro uoste ir buvo tikrinami visi. Vienam iš tų Raseinių rajono gyventojų buvo pastebėta temperatūra, nuvežta į ligoninę ir ten nustatyta. Visi kartu grįžę žmonės yra saviizoliacijoje – du pasinaudojo savivaldybės skiriamomis patalpomis, dar du savo namuose“, – „Delfi“ pasakoja Raseinių rajono meras.

Raseinių rajono gyventojų kelionė namo buvo užtikrinta taip, kad keturi grįžę asmenys nuo Vilniaus iki Raseinių rajono negalėtų būti arti vienas kito. A. Bautronio sako, kad savivaldybė siuntė specialiai paruoštą per 40-ties vietų autobusą, kuriame keleiviai sėdėjo atokiai vienas nuo kito.

„Sergantis žmogus keliavo tiesiai į Santarų klinikas. Kiti, kurie grįžo, mes iškarto paėmėme ir iškart išvežiojome į saviizoliaciją. Esame paruošę autobusą, kuriuo jie ir grįžo. Autobuse virs 40 vietų, keturios vietos atskirtos, kad nebūtų galima prieiti prie vairuotojo. Jis atskirtas, autobuse įdėtas papildomas stiklas. Tai buvo pirmoji grupė, kurią važiavome parvežti“, – pasakoja A. Bautronis.
Andrius Bautronis

Mero žiniomis, kovo 19-tą dieną parskridę žmonės dabar visi gyvena po vieną. Du jų su šeimos nariais nekontaktavo, iškart keliavo į specialiai paruoštas patalpas viešbutyje. Kiti du, saviizoliacijai pasirinkę savo namus, taip pat gyvena po vieną. Visi jie žino, kaip turi būti perduotas maistas, kiti asmeniniai dalykai. Visi turi ryšį su savivaldybe, tad net jei žmonės neturėtų, kas aprūpina maistu, būtų organizuojamas maitinimas, žmonės nebūtų palikti be karšto maisto.

„Esame pasiruošę šiai dienai kokių 50 žmonių apgyvendinti iš karto. Dabar yra paskirtas tam viešbutis, kai užlipdysime ten, paruoštos ir kitos patalpos. Šiai dienai jau tiesiog atrakiname duris ir įleidžiame žmones. Viskas paruošta, viskas veikia. Net maitinimui – skambutis ir bet kada maitinimas iš karto tiekiamas“, – atvirauja meras.

Raseinių rajono meras sako, kad pasiruošimas yra pilnas, dirba visa komanda, kad kuo mažiau būtų galimybių ligai plisti ir prašo pačių žmonių sąmoningumo, kad saugotų vieni kitus ir esant reikalui, drąsiai kreiptųsi pagalbos.