Kitą savaitę dėl jos kandidatūros balsuos Seimo Kultūros komitetas. Galutinį sprendimą dėl inspektoriaus skyrimo priima Seimas.

„Tiek, kiek per šią kadenciją teko susidurti su jos darbu, jis buvo atliktas sąžiningai, nepriekaištingai, niekas neturėjo priekaištų tai tarnybai“, – BNS sakė Seimo Kultūros komiteto narys konservatorius Vytautas Kernagis.

„Kitas dalykas, kad tarnybą reikėtų vis dėlto kiek sustiprinti ir suteikti finansavimą tiems etatams, kurie jau įsteigti. Etatai yra, bet finansavimas jiems nėra skirtas“, – pridūrė jis.

Pagal įstatymą, žurnalistų etikos inspektorių penkeriems metams skiria Seimas iš kandidatų, kuriuos pasiūlo organizacijos, vienijančios viešosios informacijos rengėjus, skleidėjus ir žurnalistus ir kurių narių veiklai taikomos Etikos kodekso normos.

G. Ramanauskaitės kandidatūra – vienintelė pasiūlyta minėtų organizacijų.

Tas pats asmuo inspektoriumi negali būti skiriamas daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Lietuvių filologijos išsilavinimą turinti G. Ramanauskaitė yra dirbusi Lietuvos technikos bibliotekoje, naujienų agentūros ELTA referente personalui ir direktore.

Pirmą kartą žurnalistų etikos inspektore G. Ramanauskaitė paskirta 2015 metų birželį.

Inspektorius nagrinėja asmenų skundus dėl visuomenės informavimo priemonėse pažeistos jų garbės ir orumo, teisės į privataus gyvenimo apsaugą, prižiūri, kaip įgyvendinamos Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatos, teikia siūlymus Seimui ir kitos valstybės institucijoms, išvadas dėl erotinio, pornografinio, smurtinio pobūdžio informacijos ir pan.