1791 m. Konstitucija tais laikais buvo, be jokios abejonės, vienas iš pažangiausių valstybinės ir teisinės minties dokumentų. Ne veltui lenkai ja didžiuojasi. Tik bėda – Lietuvos šioje Konstitucijoje mažoka. Kūrėme ją kaip didžiosios Lenkijos piliečiai. Tad ar gali ji mūsų sąmonėje tapti mūsų, lietuviško valstybingumo simboliu?

O kuri iš daugelio konstitucijų iš esmės dėjo pamatus nepriklausomai Lietuvos valstybei? Kuri tvirtino ir formavo mūsų pilietinį ir valstybinį mąstymą? Kurios Konstitucijos pasirašymo dieną galėtume minėti kaip valstybinę šventę? Palikdami nuošalyje tą aplinkybę, kad Lietuvoje dabartinę Konstituciją kada nors gali pakeisti kita. Gal labiau atitinkanti laikotarpį ir jo realijas...

Apie tai – ketvirtadienį 9.10 val. tiesioginėje „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Raktas“. Kartojimas – 19.55 val.

Laidoje dalyvauja Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto dekanas prof. Juozas Žilys, Konstitucinės teisės katedros vedėjas prof. Egidijus Jarašiūnas ir Nepriklausomybės atkūrimo akto signataras Romualdas Ozolas. Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.

Laidos vedėjas – Audrys Antanaitis.