Kaip Eltai teigė švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas, rektoriaus rinkimai - keistas ir gal net neatsakingas veiksmas iš Lietuvos sporto universiteto pusės, nes įstatymų leidėjas, o kartu - ir universiteto steigėjas yra išreiškęs savo poziciją prijungti LSU prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto.

„Mūsų supratimu, korektiška būtų palaukti, kol įstatymo leidėjas baigs svarstyti šį klausimą, nes procesas prasidėjęs: Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) atstovai antradienį buvo pasitarime Vyriausybėje, kuri šį klausimą svarstys visai netrukus, galbūt kitą savaitę arba dar kitą, paskui perduos Seimui ir bus apsispręsta“, - komentavo viceministras.

Kaip pridūrė G. Viliūnas, nuolatinis rektorius universitetui reikalingas. „Bet šiuo trumpu laikotarpiu rinkti LSU rektorių, kai teisiškai pareigas gali eiti ir laikinasis vadovas, yra neatsakinga, rodo polinkį į konfrontaciją, kurios mūsų sistemai tikrai nereikia. Mes ragintume susilaikyti nuo šitų veiksmų“, - pabrėžė G. Viliūnas.

Penktadieninis Lietuvos sporto universiteto tarybos posėdis - paskutinis prieš gruodžio 14 dieną numatomus rektoriaus rinkimus.

Panašiu metu Vyriausybė Seimui gali pakartotinai teikti svarstyti siūlymą reorganizuoti LSU prijungiant prie LSMU.

Paklausta, ar korektiška tokiu metu rengti LSU rektoriaus rinkimus, laikinai šias pareigas einanti ir vienintelė pretenduojanti į LSU rektorius doc. Diana Rėklaitienė Eltai sakė, kad tiksliau į šį klausimą atsakytų universiteto tarybos nariai, nes rektoriaus rinkimai - jų atsakomybė.

„Reikia nepamiršti ir to, kad kiekvienai organizacijai gyvuoti svarbūs nuolatiniai vadovai, o universitetų jungimosi procesas vyksta, jei nesuklysiu, treti metai. Niekas nežino, kiek jis dar vyks ir ar iš viso įvyks. Laikinumas trunka jau metus ir laikinai dirbantis - ne tik rektorius, bet ir prorektoriai, padalinių vadovai, katedrų vedėjai. Didžiulė žmonių grupė laikoma nežinioje“, - sakė laikinoji rektorė.

Pasak doc. D. Rėklaitienės, norisi išlaikyti nors kokį stabilumą organizacijos viduje.

„Negalvojama apie žmonių psichologinę būklę, kuri nėra paprasta dirbant nuolatiniame laikinume. Kokią žinią mes perduodame universiteto bendruomenei - kad jie čia laikinai, kad turėtų ieškoti darbo ar kaip? Jei universitetai bus sujungti, o procesai nevyksta greitai, tada ir žiūrėsime, kaip gyvensim toliau“, - sakė laikinoji rektorė, pabrėždama, kad tai - jos asmeninė nuomonė.

Laikinąja rektore kandidatė į LSU rektorius dr. D. Rėklaitienė paskirta praėjusių metų gruodžio 14 dieną.

Kaip Eltą informavo ŠMM, projektas dėl Lietuvos sporto universiteto (LSU) prijungimo prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) šiuo metu svarstomas.

Projektą baigus derinti Vyriausybė priims nutarimą teikti Seimui siūlymą reorganizuoti Lietuvos sporto universitetą prijungimo prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto būdu.

LSU prijungimas prie LSMU yra viena Vyriausybės patvirtintų Valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plano priemonių, padėsianti sutelkti mokslo ir studijų potencialą Kaune ir suformuoti tarptautiniu lygmeniu stiprų sveikatos ir gyvybės mokslų centrą.

Reorganizuoto LSU veiklos tęstinumas bus užtikrinamas LSMU padalinio - LSMU Sporto akademijos įkūrimu. LSMU Sporto akademija turės visas LSMU akademijų teises ir pareigas ir turės tokį patį autonomijos lygį kaip ir kitos - LSMU Medicinos akademija ir LSMU Veterinarijos akademija.