Mergina pakeleivingo automobilio ieškojo per socialinius tinklus.

„Facebook“ puslapyje tokių grupių yra tikrai nemažai, jos vienija šimtus tūkstančių jaunų žmonių, kurie kone kasdien keliauja su nepažįstamaisiais. Vieniems tai pigus keliavimo būdas, kitiems – naujų pažinčių terpė.

„Žinių radijui“ pavyko surasti merginą, kuri tikina jau anksčiau keliavusi su tuo pačiu vaikinu, kuris į pražūtį pavežėjo Justiną.

„Pagal visas charakteristikas, pasakojimus ir tai, kaip jis aprašomas, tai buvo būtent jis. Važiavome sau drauge dviese ir kalbėjomės apie gyvenimą ir nepastebėjau jokių įtartinų veiksmų. Keliavome iš Šilutės rajono“,- pasakojo Rinolda.

Pasak merginos, jeigu mergina pasirenka keliauti su nepažįstamuoju, tai turėtų pasirūpinti savo išvaizda. Mat tai irgi gali būti vairuotojo provokatorius.

„Tai yra mano pasirinkimas, nes labai mėgstu šį būdą, nes tai yra terpė naujoms pažintims. Tačiau, be abejo, tranzavimas nėra pats saugiausias keliavimo būdas ir pats keliautojas turi rūpintis savimi. Manau, kad išvaizda gali išprovokuoti. Tu turi atrodyti kaip keliautojas, kai tavo tikslas yra keliauti“,- sakė Rinolda.

Tuo metu socialinė darbuotoja Naura Daukšienė vienareikšmiškai nukirto, jog toks požiūris lengvabūdiškas.

„Jeigu aš bendrauju su psichiškai sveiku žmogumi, kad ir kokį drabužį būsiu užsidėjusi, tas žmogus reaguos adekvačiai. Neturi tas reikšmės. Mes vėlgi visą dėmesį nukreipiame į žmogų, kuris gali tapti auka. Pamirštame, kuris seksualiai priekabiauja, smurtauja. Tipiškas toks požiūris. Kada tas požiūris pasikeis, tada bus mažiau ir smurto. Nes kad ir kas įvyktų, visų pirma, kaltiname patį žmogų, kuris buvo nuskriaustas. Be to, smurtas lytiškumo neturi. Smurtaujama prieš socialiai silpnesnį žmogų“,- sakė N. Daukšienė.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.10 val.

Visą laido įrašą klausykite čia.