Tauragės savivaldybės administracijos direktorius Kęstutis Balašaitis teigia, kad S. Oželis savivaldybėje buvo atsakingas už miesto viešosios bibliotekos projektavimo darbus, kurie turėjo būti baigti šią savaitę. Šiam projektui Vyriausybė esą skyrusi 1 mln. litų.

„S. Oželis darbų net nepradėjo, todėl nurodžiau sudaryti komisiją, kad viską patikrintų, o jau kitą dieną jis įteikė pareiškimą“, - DELFI sakė K. Balašaitis.

Dar anksčiau K. Balašaitis yra nubaudęs S. Oželį papeikimu už tai, kad šis atostogų metu naudojosi tarnybiniu mobiliuoju telefonu. „Prakalbėjo apie 150 litų“, - suskaičiavo administracijos direktorius.

S. Oželis DELFI pripažino darbą savivaldybėje palikęs dėl nesutarimų su administracijos direktoriumi K.Balašaičiu. Tačiau jis neigė buvęs atsakingas už bibliotekos projektavimą. Darbus esą turėjo atlikti konkursą laimėjusi bendrovė. "Buvau kaltinamas politikavimu. Manęs nemėgo už tai, kad aš, neva paliktas buvusios valdžios žmogus, kritikuoju dabartinius savivaldybės vadovus", - savo pasitraukimo motyvus DELFI aiškino S.Oželis.

Jis stebėjosi, kad buvo atleistas iš darbo tą pačią dieną, kai tik parašė pareiškimą.

Skandalingasis Tauragės rajono politikas, buvęs tarybos narys, Lietuvos laisvės sąjungos Žemaitijos regiono koordinatorius savivaldybės administracijos specialistu pradėjo dirbti 2006 m. rugsėjį.

13 metų mokytojo stažą turintis inžinierius turėjo analizuoti savivaldybės pastatų renovacijos, remonto, rekonstrukcijos klausimus, rūpintis sutarčių pasirašymu, sudarinėti statybos darbų sąmatas.

DELFI primena, kad S.Oželis išgarsėjo radikaliais savo pareiškimais ir veiksmais. Praėjusią vasarą jis paskelbė, kad iš kariškių nusipirko sprogmenų ir ruošiasi sprogdinti Dauglaukio kultūros namų griuvėsius.

Jis buvo paskelbęs net dieną ir laiką, kada įvyks sprogimas, tačiau prie kultūros rūmų žadėtu metu nepasirodė.

Užpernai už bandymą blokuoti Tilžės plentą ties tiltu per Jūros upę teismas S.Oželiui skyrė baudą. Dar anksčiau teismas radikalą nubaudė už viešoje vietoje sudegintą Izraelio vėliavos imitaciją. Kadangi per šią ceremoniją trankiai grojo nacių maršas, S.Oželiui bauda buvo skirta už viešosios tvarkos trikdymą.

Be to, radikalas yra grasinęs šturmu paimti Prezidentūrą.