„Sveikatos reikalų komitete svarstant Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pakeitimo projektą, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė pateikė tik preliminarius, galimai suklastotus Socialinių reikalų ir darbo komiteto pateiktus pasiūlymus, kurie dar nebuvo suderinti ir užregistruoti Socialinių reikalų ir darbo komitete“, - sako Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas R. Žemaitaitis.

Jis pažymėjo, kad Sveikatos reikalų komiteto nariai, svarstydami šį klausimą, balsavo net 2 kartus dėl Socialinių reikalų ir darbo komiteto pateiktų pasiūlymų, tačiau šie pasiūlymai nebuvo užregistruoti Seimo statuto nustatyta tvarka. Jo teigimu, negana to, prie šio projekto taip pat nebuvo pateikti išvadų rengėjų parašai.

„Šiandien kreipiamės į Etikos ir procedūrų komisiją dėl šio įžūlaus ir kartotinio galimo dokumentų klastojimo. Mane tikrai nemaloniai stebina tokie atvejai, kai Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė toliau jaučiasi nebaudžiama ir nepasimoko, bet toliau galimai klastojo dokumentus net už visą komitetą. Kyla tik vienas klausimas, o kas toliau?“, - stebėjosi frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas R. Žemaitaitis.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė A. Širinskienė kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti Seimo nario R. Žemaitaičio elgesį, kuris, anot jos, savo pasisakymais menkina JT autoritetą ir diskredituoja Lietuvą.

Parlamentarė prašo etikos sargų jį įspėti gerbti tiek Seimo, tiek ir tarptautinių organizacijų, kurių dalyvė yra Lietuvos Respublika, reputaciją ir autoritetą.

Seimo narės A. Širinskienės teigimu, savo pasisakymais laidoje „Lietuva tiesiogiai“ Seimo narys R. Žemaitaitis sąmoningai sumenkino PSO statusą, indėlį ir pastangas tarptautinės sveikatos srityje bei Jungtinių Tautų autoritetą.