„Nuspręsta neatsisakyti jo paslaugų, nes nėra gauta informacijos, kuri suteiktų pagrindą atleisti jį iš pareigų“, - tokį mero R.Šimašiaus komentarą BNS perdavė atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Anot jo, sprendimą meras priėmė po pokalbio su pačiu J.Laniausku, taip pat įvertinęs specialiųjų tarnybų pateiktą medžiagą.

J.Laniauskas yra laimėjęs konkursą į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo reikalų departamento direktoriaus pareigas, tačiau ministrė Algimanta Pabedinskienė praėjusią savaitę pranešė į pareigas jo neskirsianti.

Savo sprendimą ji motyvavo gauta „kompetentingos valstybės institucijos informaciją apie konkursą laimėjusį asmenį“, tačiau nedetalizavo, kokia konkrečiai pažymose nurodyta informacija sukliudė J.Laniausko paskyrimui.

Pats J.Laniauskas tikino pasigedęs sprendimo argumentų ir ministrės sprendimą žadėjo skųsti. Paaiškinti sprendimo motyvus paragino ir apie dvidešimt nevyriausybinių organizacijų. Tuo metu ministerija jau paskelbė naują konkursą.

Žiniasklaidoje skelbta, kad abejonių dėl J.Laniausko kandidatūros iškilo, nes jis ne kartą dalyvavo Rusijos remiamuose projektuose.

Pats J.Laniauskas pripažino, kad jo įsteigta asociacija „Jaunimo iniciatyvinė grupė“ yra gavusi paramos iš Rusijos ambasados, o jis pats dalyvavo Rusų kultūros centro veikloje ir Rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje, tačiau BNS patikino šiuose projektuose nedalyvaujantis daugiau nei dešimtmetį.